Tım Burton'ın ilk iki şaheseri.Joel Schumaer'in orta sınıf Batman'lari ve Crıstopher Nolan'ın yeni destanı.Çizgi roman uyarlamaları her zaman ince detay gerektiren işlerdir.Tım Burton bunu,çok iyi bir naiflikle başarmıştı.Joel Schmuar ise daha çok,komedi aksiyon tarzı işler ortaya çıkarmıştı.Bana göre,cast seçimi de yanlıştı.Sonrasın da ise işi bir kara filmci olan Crıstopher Nolan ele aldı.İlk Batman Batman Begıns ile harikalar yarattı.Sonrasında Kara Şövalye ile yoluna iyi bir şekilde devam etti.Şimdi anlaşmalarına göre bir filmleri daha kaldı sanırım.Bana göre Crıstopher Nolan'ın serisi en iyisi.Fakat Tım Burton ustanın hakkı da yenilmez.Onun tasarladığı şekilde Gotham'ı bir daha göremeyiz.Batman'ı de tabi.Peki siz Yarasa Adam serisi hakkında ne dersiniz?
tim burton ınkiler gerçekten çok iyi filmler.. ardından gelen 2 devam filmi bence vasat mı vasat işler.. ama sıra nolan a gelince; tam bir şaheser işte.. hem seriye baştan başlamak açısından hem filmlerin kendi güzelliğinden ''batman'' tam olması gerektiği gibi.. batman begins i the dark knight tan biraz daha fazla severim ama ikisi de neredeyse en üst seviyedeler gözümde.. tabii the dark knight taki heath ledger ın unutulmaz the joker karakteri tartışmasız müthiş bir oyunculuk gösterisi..
sole bi durum var tim burton in 2 filmi serideki en iyi -batman- filmleridir ama nolan in 2 filmi serideki en iyi filmleridir.olaya hangi acidan baktigimiza bagli yonetmen olarak tim burton ve nolan in sayilamayacak kadar cok farkliliklari var tarzlari farklari cast secimleri goruntu kullanimi her seyiyle.nolan in tim burton dan cok daha iyi senaryo yazdigini kabul etmek gerekir . joel schumaer(bence dunyadaki en kotu yonetmen) gercekten bizlerle dalga gecmistir hele o jim carrey ile tommy le jones neydi ya cocuklara izlettirmeyin valla carrey ile jones un escinsel tavirlari falan cok tiksindiriciydi.
neyse sonuc olarak benim tercihlerim
1.batman
2.the dark knight
3.batman begins
4.batman returns
5-6 ismi lazimmmmm degilllllll
Copyright © 1998-2009 Sinema.com