Mesaj: 136arkadaşlar birbirimize tavsiye edeceğimiz yazar-kitap adlarını buraya yazalım.
26 Temmuz 2008, Cumartesi 10:52

Mesaj: 324ben arkadaşlara mizah seven varsa muzaffer izgüyü tavsiye ediyorum özellikle donumdaki para kitabı harika 

26 Temmuz 2008, Cumartesi 11:15

Mesaj: 12Polisiye severler için muthiş tavsiyeler verebilirim,özelikle de Agath Christie'den bıkmış olanlar için..
Fransız edebiyatının iki müthiş zekası;Jean Christophe Grange ve Maxime Chattam..Bu ii adam polisiye türüne damgalarına vurmuş iki süper beyin..
Jean Christophe Grange'dan;Kızıl Nehirler,Kurtlar İmparatorluğu,Siyah Kan,Şeytan Yemini'ni kesinlikle okumanızı tavsiye ederim ki fark etmişsinizdir belki bu kitaplardan ikisi ve yazarın başka bir kitabı Taş Meclisi de filme çevrildi..Fakat Kurtlar İmparatorluğu dışında diyer ikisi Fransız sinemasının gazabına uğradı..
Maxime Chattam'dan ise Kötü Ruh,Karanlığın Soluğu,Kara Büyü,Zamanın Kanı ve daha yeni çıkmış olan kitabı Kaosun Sırlarını okuyun..İki yazarın üslubu birbirini ne kadar andirsa da konuları ve kurgularındaki zeka bambaşka..Her kitapta kendinizdn geçiyorsunuz..Hani son sayfayı okuyup kitabı bitirdikten sonra istem dışı olarak gözleriniz dolar da kendinizi birden boşluğa düşmüş gibi hissedersiniz ya bu kitapları okuduktan sonra bu duyguya adeta bağışıklık kazanıyorsunuz,çünkü her kitptan sonra aynı duyguyu tekrar tekrar yaşıyorsunuz..
Bir de bayan yazar önermem gerekirse Tess Gerritsen buna en mükemmel örnek..Kendisi eski bir cerrah ve sırf yazar olabilmek için cerrahlığı bırakmış..Kendisinin en beyendiğim kitabı ise "Cerrah" ve hemen sonrasında da bu kitabın devamı niteliğinde olan "Çırak"..
Maceraperest ve fizik sever biriyseniz ise tek düşüncem Adam Fawer olur.."OlasılıkSız" ve "Empati" yi illaki duymuşsunuzdur..Duymanıza rağmen okumamışsanız da büyük hata etmişsinizdir..Okuyun..!Bunların dışında Dan Brown'lardan bahsetmyorum bile..Bilgi ve maceranın iç içe geçtiği müthiş kitaplar..
Bir İspanyoldn da bahsetmek gerekirse Jose Carlos Somoza..Müthiş fizik bilgisi ve harika kurgusuyla "Zik Zak" kitabı okunmaya değer..
Türk polisiyesi istiyorsanız Osman Aysu'yu denemelisiniz..Ama diğerlerini okuduktan sonra pek tatmin edici olamıyor..
Saygılar..
Fransız edebiyatının iki müthiş zekası;Jean Christophe Grange ve Maxime Chattam..Bu ii adam polisiye türüne damgalarına vurmuş iki süper beyin..
Jean Christophe Grange'dan;Kızıl Nehirler,Kurtlar İmparatorluğu,Siyah Kan,Şeytan Yemini'ni kesinlikle okumanızı tavsiye ederim ki fark etmişsinizdir belki bu kitaplardan ikisi ve yazarın başka bir kitabı Taş Meclisi de filme çevrildi..Fakat Kurtlar İmparatorluğu dışında diyer ikisi Fransız sinemasının gazabına uğradı..
Maxime Chattam'dan ise Kötü Ruh,Karanlığın Soluğu,Kara Büyü,Zamanın Kanı ve daha yeni çıkmış olan kitabı Kaosun Sırlarını okuyun..İki yazarın üslubu birbirini ne kadar andirsa da konuları ve kurgularındaki zeka bambaşka..Her kitapta kendinizdn geçiyorsunuz..Hani son sayfayı okuyup kitabı bitirdikten sonra istem dışı olarak gözleriniz dolar da kendinizi birden boşluğa düşmüş gibi hissedersiniz ya bu kitapları okuduktan sonra bu duyguya adeta bağışıklık kazanıyorsunuz,çünkü her kitptan sonra aynı duyguyu tekrar tekrar yaşıyorsunuz..
Bir de bayan yazar önermem gerekirse Tess Gerritsen buna en mükemmel örnek..Kendisi eski bir cerrah ve sırf yazar olabilmek için cerrahlığı bırakmış..Kendisinin en beyendiğim kitabı ise "Cerrah" ve hemen sonrasında da bu kitabın devamı niteliğinde olan "Çırak"..
Maceraperest ve fizik sever biriyseniz ise tek düşüncem Adam Fawer olur.."OlasılıkSız" ve "Empati" yi illaki duymuşsunuzdur..Duymanıza rağmen okumamışsanız da büyük hata etmişsinizdir..Okuyun..!Bunların dışında Dan Brown'lardan bahsetmyorum bile..Bilgi ve maceranın iç içe geçtiği müthiş kitaplar..
Bir İspanyoldn da bahsetmek gerekirse Jose Carlos Somoza..Müthiş fizik bilgisi ve harika kurgusuyla "Zik Zak" kitabı okunmaya değer..
Türk polisiyesi istiyorsanız Osman Aysu'yu denemelisiniz..Ama diğerlerini okuduktan sonra pek tatmin edici olamıyor..
Saygılar..
26 Temmuz 2008, Cumartesi 12:24

Mesaj: 7ben asım arslan'ın 1991 basımı "Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük" kitabını her türk gencine tavsiye ediyorum.. çok objektif bir kitap
26 Temmuz 2008, Cumartesi 12:55

Mesaj: 136muzaffer izgüyü duymuştum ama diğer yazarları pek tanımıyorum 

28 Temmuz 2008, Pazartesi 21:10

Mesaj: 15En son Adam Fawer'ın "Olasılıksız" kitabını bitirdim ve size büyük bir beğeniyle tavsiye ediyorum Okursanız sizde benimle aynı kanıya varacaksınız.Ne kanısı mı ?
- Bu kitap kesinlikle görsel hale getirilmeli ve vizyondaki ilk sırasını almalı
Temelini Felseden,İstatistikten,Fizikten almış mükemmel bir kurgu mükemmel bir kitap. 1 hafta içerisinde bitirdim.Elinizden düşmeyecek
Şimdi ise yine Adam Fawer'ın "Empati" adlı kitabına başladım. O da Olasılıksız'la aynı kalitede daha detaylısı şiddetle tavsiye edilir
Hoşça kalın...24 Eylül 2008, Çarşamba 12:30

Mesaj: 144aleksandr soljenitsin/ivan denissoviçin bir günü.hapiste geçirilen bir günü anlatıyor hatta aslında yazarın kendi hayatı.koca bir kitap tek bir günü anlatıyor ama okumaya değer...
5 Ekim 2008, Pazar 21:04

Mesaj: 4vedat türkali "birgün tek başına" müthişşştir tawsiye ederim..
5 Ekim 2008, Pazar 21:07

Mesaj: 1101-1970 lerden günümüze, New York ve insanlarını harika bir şekilde anlatan Lawrence Block' un
Matthew Scudder Serisi.
2-Stuart Wood's un Haşarı Avukatı Stone Barrington serisi.
3-Polisiye severler için eski polis muhabiri Michael Connely' nin yazdığı Harry Bosch serisi.
4-Robert Crais in Sert dedektif Joe Pike ve Elvis cole. Harika L.A tasvirleri.
5-Hukuk tan ( mahkemelerden Ve ayrıca RUNAWAY JURY filminden ) hoşlananlara John Grisham.
6- Son olarak ONCE UPON ATIME IN AMERICA VE GOODFELLAS filmlerinden hoşlananlara EsKİ Bir mafya babası ve eski fbi ajanın ın birlikte yazdığı(BILL BONANNO VE JOE PISTONE) İYİ ADAMLAR Kitabını kesinlikle tavsiye ediyorum. Okuyun ve hayatın tadını çıkartın.
Matthew Scudder Serisi.
2-Stuart Wood's un Haşarı Avukatı Stone Barrington serisi.
3-Polisiye severler için eski polis muhabiri Michael Connely' nin yazdığı Harry Bosch serisi.
4-Robert Crais in Sert dedektif Joe Pike ve Elvis cole. Harika L.A tasvirleri.
5-Hukuk tan ( mahkemelerden Ve ayrıca RUNAWAY JURY filminden ) hoşlananlara John Grisham.
6- Son olarak ONCE UPON ATIME IN AMERICA VE GOODFELLAS filmlerinden hoşlananlara EsKİ Bir mafya babası ve eski fbi ajanın ın birlikte yazdığı(BILL BONANNO VE JOE PISTONE) İYİ ADAMLAR Kitabını kesinlikle tavsiye ediyorum. Okuyun ve hayatın tadını çıkartın.
21 Ekim 2008, Salı 14:30

Mesaj: 61Bilim-kurgu türünde Isaac Asimov'un tüm romanlarını tavsiye edebilirim. Bizi bu dünyadan çekip alıp başka zamanlara ve başka boyutlara taşıyor.
Artık efsanevi olmuş "İmparatorluk" serisi dışında başka 1-2 tanede isim vereyim:
'Şafağın Robotları' ve 'Hedef Beyin'
Artık efsanevi olmuş "İmparatorluk" serisi dışında başka 1-2 tanede isim vereyim:
'Şafağın Robotları' ve 'Hedef Beyin'
31 Ekim 2008, Cuma 07:05

Mesaj: 11Jack London tüm kitapları..Orhan Pamuk..Rus Edebiyatı,yazarları çok var şu an okunacak Celladın Yargıcı..
1 Kasım 2008, Cumartesi 18:19

piraye
yüreğim çok sevdi seni..son zamanlarda okuduğum en güzel kitaplar...
piraye
yüreğim çok sevdi seni..son zamanlarda okuduğum en güzel kitaplar...
6 Kasım 2008, Perşembe 01:19

yüzyıllık yalnızlık-Gabriel Garcia Marquez
Kavim-Ahmet ümit
Benim adım kırmızı-Orhan pamuk
hepsi çok güzell
yüzyıllık yalnızlık-Gabriel Garcia Marquez
Kavim-Ahmet ümit
Benim adım kırmızı-Orhan pamuk
hepsi çok güzell
29 Kasım 2008, Cumartesi 17:37