Forum » Filmler » Klasikler & Kült Filmler
david fincher ve figt club
sistemi en iyi yargılayan yönetmen desek yeridir sanırım. her filmiyle insana varoluşunu sorgulatan bir usta. figt club özellikle 80 jenerasyonunun en popüler filmidir bu yüzden bilmeyen yoktur sanırım. ustanın bir diğer öemli filmide bana göre se7en dır.
kesinlikle katılıyorum,son dönemde yapılan sistem eleştirisi ve tüketim toplumu üzerine yegane bir filmdir,umarım bu tarz filmler daha çok artar..
sistemi en iyi yargılayan film desek belki daha dogru bir ifade olabilir çünkğ film sadece çekim teknikleriyle david fincher ın eseri olabılır bu sıstem elestrısı kesınlıkle chuck palahnıuk un elınden cıkmıstır davıd fıncher da kıtabı cok guzel resmetmıstır bu ayrı konu
'Fight club tam anlamıyla bir iç yolculuğunun resmi.Jenerik, beyinden başlayıp bizi hızla geriye, dış dünyaya götürüyor; nöronların arasındaki gezintiden kafatasına, iki kaşın arasına ve ağza sokulmuş tabancadan geriye çıkıyoruz...Edwar Norton ın terli ve korku dolu yüzüne.'
Diyor Kutlukhan Kutlu. Bana gelince yapacak tek şey var
-----Oturup izlemek ve düşünmek.
fight club yapılması gereken bir filmdi. resmen içimizdeki büyük bir boşluğu doldurdu. defalarca izlense bıkılmıyor. herkes kendince başka yorumlar bu filmi.
se7en ve fiqht cLub ikİside TartısıLmaz filMler ikiside c0ktan kült statüsüne girmiş fakat dövüş klubunun benim icin ayrı bir yeri vardır. :=)
sistemi sorgulayan filmlerin eksikliğini yaşayan çöle düşmüş bünyelere bir bardak su işte size dövüş klübü. izle sorgula, sonra da uygula... ilk kural dövüş klübünden kimseye bahsetme...
Copyright © 1998-2009 Sinema.com