değerli arkadaşlarım fikrinizi öğrenmek için size bir soru??
Dünya sinema tarihine baktığımızda kuruluşundan bu yana sürekli değişen dünya düzeniyle birlikte sinemada da yeni yeni akımlar oluşmuştu,alman dışavurum,yeni gerçeklik,yeni dalga,deneysel sinema,özgür sinema v.s...sizce bundan sonra gelişecek sinema akımı ne olur,yada kendimiz isimlendirmiş olursak ismini ne koyarızz..
dewir o kadar hızlı değişiyorki bugün bişi desek yarın başka bir şey dicez ben belki bugün için şunu derdim''bilimsel bilgisayar sineması'' diyebilirdim....
Hayel'e tam anlamıyla katılıyorum.
Amerikan Bağımsız Sineması
Nouvelle Vague (Fransız Yeni Dalgası)
Neo Realismo (İtalyan Yeni Gerçekçilik Akımı)
Dogma95
Şiirsel Gerçekçilik (Marcel Carne...)
Alman Dışavurumculuğu (Fritz Lang,Robert Wiene...)
Bunlar varda daha sonraki sinema ne olabilir. Şimdiki Deneysel Sinema olabilir..Yada Popüler sinema da olabilir.. Yada öyle bende tam bilmiyorum..
future living cinema
yani ben ole derdim heralde
halimizin ne olacağı üzerine yapılmış filmler.
Ütüpya, ideoloji ve kite psikolojilerini anlama içerikli filmler
Not:Bilimkurgu olarak algılamayın.
hayel rumuzlu arkadaşa katılıyorum.bugün bişi desek yarın başka bir şey diyecez.ama gelecekte bilgisayar usulü filmlerin artacağı ortada...diye düşünüyorum...
ödül alan filmler baktığımızda minimal filmlerin öne plana çıktığını görüyoruz. özellkile cannes ve sundance son yıllarda minimal filmleri ödüle boğmaya başladı. sanırım minimal film tekrar yükselişte. mesela biz nuri bilge ceylan'ın filmleri, kısmen semih kaplanoğlu'nun filmleri örnek olaarak verilebilir. dünya sinemasında benim favorim aki kaurismaki
Copyright © 1998-2008 Sinema.com