Forum » Mısır Patlağı » Televizyon
yabanci ve turk oyuncular
arkadaslar cogunuzun sayfalarina bi baktim.begendiniz sanatcilara...genelde cogu yabanci oyuncular.size sorucagim soru neden hepimiz yabanci oyunculari seviyoruz mesale begendiniz oyuncu kim diye sorduklari zaman hemen yabanci oyunculardan ornekler veriyoruz.acaba bunun nedeni turkiyede cok yetenekli oyuncu olmadigi icin mi yoksa yabanci oyunculari ornek aldigimiz icin mi?vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkurler
bence; ortaya çok yayılmış yabancı filmler var özelliklede amerikan filmleri bu filmler süreklii oluyor ve sürekli olmasına rağmen hep bi kalitesi oluyor. bu nedenle aklımızda yer ediyor haliyle ama şu son zamanlarda türklerde ayaklandı durum değişebilir yani ;)
ben pek türk filmi izlemem...örnek almak değil aslında benım begendiğim oyuncular bana göre en ıyılerı
yabancı filmler abd sineması özellikle daha üretken oldugu için bu oyuncuları daha çok ve daha nitelikli yapımlarda izliyoruz.. mesele bu.. türkiyede de çok iyi oyuncular var. mesela haluk bilginer amerikada olsa ilk 10 oyuncunun içinde olurdu
msj yazan arkadaşlar çok ii yorumlar yazmışlar.ayrıca suda war türkiyede her ünlü kendi dalında uğraşmıyor.örnek olarak mankenlerin gelipte şarkı söyleyip filmlerde rol alarak iğer yetenekli insanları engelliyorlar bu nedenle yabancı filmler kadar güzel olmuyor ...
hayel e katılmıyorum.İnsanın yeteneği gerçekten varsa kimse engelleyemez,önüne geçilemez.Madem yeteneklisin kardeşim kendini göstermenin kanıtlamanın muhakkak yolunu bulursun.Asıl konuya gelirsek Türkiye de sinemaya sahip çıkılmıyor(ki neye sahip çıkılıyorda ona çıkılsın:S)insanlar kendi hamurunda yoğurulmaya çalışıyorlar.Aslen çok kaliteli oyuncularımız var gerçekten ama onların kalitelerini ortaya çıkaran yönetmenlerin sayısı 3 ü geçmez heralde.Bir film çekilecek mesela oyuncunun ilk önce görünümü ön planda tutuluyor.Hande ataizi şimdi oyuncu mu veya özgü namal?Ayrıca bir kanalda en az 10 ayrı dizi yayınlanıyor bunlara para harcanacağına sponsorları vs.adamakıllı bir dizi çekilsin veya sinema filmi bakın nasıl titizlikle üzerinde duruluyo olucak ve temiz bir iş ortaya çıkmış olacak.Bizlerde hakikaten iyi yönetmen,senarist,oyunculuk nasıl olurmuş görmüş oluruz böylece.Beyaz perde olayı cidden çok önemli bir olaydır,kültürel yozlaşma,asimile olma en çok sinema sayesinde meydana gelmiştir.Devletin beyaz perdeye destek vermesi bizler açısından önemi çok büyüktür.Artık bu anlamda birşeyler yapılmasının vakti geldi de geçiyor.
Türk filmi izlemeyen Türk oyuncu da tanıyamaz tabiki de...
türk filmlerinin ne yazık ki az izleniyor ve küçümseniyor oluşu..çoğu insanın kafasında varsa yoksa hollywood..bu durum son birkaç yıldır birkaç yönetmen sayesinde birazcık aşıldı devam edebilir umarım..
Türk filmleri çok fazla olmadığı ve çok az sayıda türk filmi kendini ispatladığı için fazla türk oyuncu seçemiyoruz ama benim türk oyunculardan en çok sevdiklerim

Haluk Bilginer
Cem Davran
Şafak Sezer
Nurgül Yeşilçay olabilir
Yabancılarda ise
Nicolas Cage
Will Smith
Tom Hanks
Meg Ryan
Ben Stiller
Adam Sandler
Copyright © 1998-2008 Sinema.com