Forum » Mısır Patlağı » Soru & cevap
SENARYO HIRSILIĞI HAKKINDA KONUŞALIMMI ?????
hep çelilmişleri konuşmak yerine çeilmeye çalışılan fakat bir şekilde büyük balıklar tarafından yutulan küçük balıkları konuşsak nasıl olur sürekli ezilen eli kalem tutsun diye yetiştirilen ancak kalem tuttuğunda da başına böyle şeyler gelen arkadaşlar yokmudur ....bence var ve ben onlardan biriyim
ülkemizde, sinema&tv sektöründe herşey el yordamıyla yürüyor. ne yazık ki, işler ahbab çavuş ilişkisiyle kotarılmaya çalışıyor. Yetenekli insanlar belki de başka sektörlerden büyük bir oranla bu sektörde harcanıyor,kullanılıyor.. Kanunların yetersiz, insanların vampir olduğu böylesi ortamlarda yapılacak tek şey, sanırım ama malesef diyeceğim kişinin kendi çıkarlarını kendi düşünmesi, kendini sağlama alması.. yeni projesi - fikri- senaryosu falan olan, hatta sadece bir fikir kırıntısı bile olan, bunu olgunlaşana kadar, ya da güvenilir ortam bulana kadar kendine saklamalı. şahsen ben öyle yapıyorum. kimseye birşey anlatmıyorum. ama işte malesef dediğim kısım da burda başlıyor. çünkü bu iş ekip işi... insanların birbirlerine ihtiyacı olduğu bir alan... kimseye güvenilmeyince, paylaşılamayınca, işler de geliştirilemiyor... herkes herşey olamaz.... ama birlikte çok şey olunabilir... aklıma bir fıkra geliyor, belki de gerçektir, bilmiyorum, japonya okuyan bir arkadaş anlatmıştı, bir japona sormuşlar, bir türk iyi bişeydir, ama bikaç türk kötüdür demiş... herkes ben patron olucam derdinde çünkü... kimse bir kayığı çeken küreklerden biri olayım da hepbirlikte ileriye gidelim demiyor...
ayrıca şunu da düşünüyorum , bu çerçevede: bence insanoğlu olarak zannettiğimiz kadar da farklı değiliz, hele bir de işin içine küreselleşme herşeyde ama özellikle eğitimde küreselleşme girince, aynı hamurla yoğrulduğumuz için, zaman içinde benzer şeyler üretmemiz de kaçınılmaz oluyor... size şöyle bir örnek verebilirim. o kadar çok yaşadım ki bunu, ben modacı değilim, işim bu değil en azından, sonuçta yaratıcı/tasarımcı yönümü inkar edemem. Bir renk, bir model, yeni bir takı ya da giyim tarzı söylüyorum lafın gelişine göre arkadaşlarıma ya da çevremde, o zaman hadi canım olur mu öyle şey deniyor, burun kıvrılıyor. ama ben, çok değil bazen bir sonraki sene ya da birkaç sene sonra moda olduğunu görüyorum düşündüğüm şeyin.... demek istediğim, bazen projelerimizi açıklamamız ya a açıklamamamız da birşeyi değiştirmiyor... insanoğlu kendini tekrar ediyor.. tarih tekerrürden ibaret deriz ya, aslında tekerrür eden bizzat insan.....
Copyright © 1998-2009 Sinema.com