dikkatle filmleri izledigimiz zaman mutlaka bi hata goruyoruz(nede olsa hatasiz kul olmazmis)peki bu filmler vizyona girmeden once halka sunulmadan once montajlaniyolar.montajlandigi halde neden hala hata var anlayamadim...
geçenlerde jodie foster'in oynadığı içindeki yabancı adlı filmi izledim.film güzeldi aslnda ama beni filmden koparan çok öenmli bir devamlılık hatası vardı.şöyleki: erica polis merkezinden üzerinde beyaz bir t-shirtle çıkıyor ve silah satan bir dükkana giriyor.satıcıyla konuştuklarında ise erica'nın t-shirtü kırmızı oluyor.hemde deseni falanda farklı.sahneyi tekrar tekrar izledim ama resmen devamlılık hatası vardı.çok şaşırdım...
bişey olmaz.......sen filmin ne anlatmaya çalıştığına bak....
ben, neredeyse izlediğim her filmde bir değil birkaç hata buluyorum. bazen maddi hatalar, bazense mantık hataları, ya da devamlılık hataları....küçük yapımlarda değil büyük prodüksiyonlarda bile.. gerçi bu benim gerçekten çok fazla detaycı bir insan olmamdan da kaynaklanıyor olabilir. Ama bazen beni bile şaşırtacak derecede hiç olmayacak filmlerde bu tip hatalar görünce, kararımı verdim. bunları kesinlikle bilinçli olarak yapıyorlar ya da farkında olmadan yapılmış hatalar bile olsalar, kurguda çıkarmamalarının sebebi, "nazar boncuğu" kabilinden görülmeleri yapımcılar tarafından... size bu kadar muhteşem bir eser sunduk, izleye izleye gözlerinizle çıkartırsınız diye, yani biz izleyicilere karşı filmleri korumak için alınmış önlemler
Copyright © 1998-2008 Sinema.com