Mesaj: 185Chuck Palahniuk'un eşi benzeri olmayan romanından uyarlanan kült film.Benim şahsi düşüncem sinema tarihinde şimdiye kadar çekilmiş en iyi film (2005 Total Film Magazine Ödülleri (UK) "Dünyanın bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi film ödülü")Yani bu film için söyleyeceklerim bu bolüme sığmaz ama edward norton'un kendisini dövdüğü sahne hala aklımda efsaneleşen tyler durden ın replikleri çoğu kişinin hayatına anlam bile katmıştır.Sinema tarhinin en iyi yönetmenlerinden David Fincher a ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum.Bu KÜLT film hakkında düşündüklerinizi paylaşın...
19 Nisan 2008, Cumartesi 12:20

Mesaj: 414Fight Clup denildeğinde ilk başlarda Egeman akla gelemektedir
Ellerine Saglik gercekten güzel bir film ve güzel bir baslik acmissin tam istenilir sekilde...
Ellerine Saglik gercekten güzel bir film ve güzel bir baslik acmissin tam istenilir sekilde...19 Nisan 2008, Cumartesi 13:26

Mesaj: 185hehe=)eyw da pek fzla kişinin taktıgını soyeleyemm yokmu fight club fan ları
20 Nisan 2008, Pazar 00:52

Mesaj: 24Olmaz mı. Bana göre Fincher1'in en güzel filmi (bence fight club'dan sonrakileri ancak başka bir Fincher çekmiş olabilir), hayatıma kattıklarının haddi hesabı olmadığı gibi, tarafımdan 59 kez izlenmiş olmasına rağmen bir 59 kez daha izlenmesi hayal edilmektedir.
İşte tam da aradığım cümle buydu dediğimi bugün gibi hatırlıyorum.
"the things you own, end up owning you"
İşte tam da aradığım cümle buydu dediğimi bugün gibi hatırlıyorum.
"the things you own, end up owning you"
21 Nisan 2008, Pazartesi 21:01

Mesaj: 8Gecenin bu saati tekrar açıp izleyesim geldi, kaç kez izlediğimi bilmiyorum. Sevdiğim sahnelerini defalarca defalarca açıp izler her seferinde ayrı bir haz alırım. Manyak bi film ne diyebilirim ki, hayatımın gidişatında rol oynamıştır. Dev bir sinema yapı taşı diyelim, fisher mucizesi diyelim , bir tyler durden fanatizmi diyelim...Ne dersek diyelim anlatamayız bu fight Club

23 Nisan 2008, Çarşamba 01:56

tam dogrumudur bilmiyorum ama bu film için bi yerde okudugum kadarıyla bomba yapımını gerçekten anlatacaklarmış ama sonra tehlikeli olacağı için sabundan bomba yapımını anlatmışlar ;)
son sahne hala gözlerimin önünde uzun zaman olmasına ragmen o binalar tek tek patlarken çalan Pixies'ın where is my mind şarkısı da kulagımda
tam dogrumudur bilmiyorum ama bu film için bi yerde okudugum kadarıyla bomba yapımını gerçekten anlatacaklarmış ama sonra tehlikeli olacağı için sabundan bomba yapımını anlatmışlar ;)
son sahne hala gözlerimin önünde uzun zaman olmasına ragmen o binalar tek tek patlarken çalan Pixies'ın where is my mind şarkısı da kulagımda
23 Nisan 2008, Çarşamba 09:30

Mesaj: 185charlie chaplin arkadasım ıyı bır noktaya degınmıs gercektende gercek bomba yapımından bahsedıyorlarmıs ama guvenlık kurullarından bırısının uyarısıyla o sahneyı degıstırtmısler
23 Nisan 2008, Çarşamba 11:28

Mesaj: 3İyi bir film, kült yapımlardandır fakat çokta abartılmaması gerekir.Bazı filmlerin sempatisyenleri vardır, onlar mutlaka kendi filmini övmek ihtiyaçı hisseder,yapmazsa bu onda eksikli yaratır diye düşünür onun için fazla abartırlar. Bence konusu kişilik bölünmesi olan filmler arasında önemli bir yerdedir ancak daha iyi kurgulananı var Psycho gibi, Kayıp otoban gibi....
En iyi filme gelince, 1 numara olan bi film yoktur, çeşitli listelere göre değişkenlik gösterir. Mesela bazı listelere göre Yurttaş kane, bazılarına göre Casablanca, bazılarına göre Apocalipse now, bazılarına göre Braveheart, bazılarına göre de Matrix... bu listeler böyle uzayıp gider onun için listelerin hiç bir anlamı yoktur, bence en iyi film yoktur en iyi filmler vardır. Onca yapım arasında her film değişik konular anlatıyor değişik mesajlar veriyor.
Repliklere ve sahnelere göre en iyi film seçilmeside mümkün değildir. Çünkü o kadar çok film var ki...
Mesela bazı filmlerden replikler...
Schindler's list filminden;
Stern:
-Bir kişinin hayatını kurtaran, insanlığı kurtarmış sayılır.
Schindler:
-Daha fazlasını kurtarabilirdim,boş yere harcana o kadar para vardi ki...
Braveheart filminden;
"Herkes bir gün ölür ama herkes gerçekten yaşamaz."
Forrest Gump filminden;
"Hayat bir kutu çikolata gibidir, ne çıkacağını asla bilemezsin."
Viva Zapata filminden;
"O çocuk aştı, ona sadece ekmek vermek yeterliydi, bir çocuğu öldürmenin ne anlamı var." gibi...
bir çok efsane olmuş replik vardır, bu repliklerin hepsini bir filmde bulmak mümkün değil, onun için en iyi belirlenmez en iyiler belirlenir.
En iyi filme gelince, 1 numara olan bi film yoktur, çeşitli listelere göre değişkenlik gösterir. Mesela bazı listelere göre Yurttaş kane, bazılarına göre Casablanca, bazılarına göre Apocalipse now, bazılarına göre Braveheart, bazılarına göre de Matrix... bu listeler böyle uzayıp gider onun için listelerin hiç bir anlamı yoktur, bence en iyi film yoktur en iyi filmler vardır. Onca yapım arasında her film değişik konular anlatıyor değişik mesajlar veriyor.
Repliklere ve sahnelere göre en iyi film seçilmeside mümkün değildir. Çünkü o kadar çok film var ki...
Mesela bazı filmlerden replikler...
Schindler's list filminden;
Stern:
-Bir kişinin hayatını kurtaran, insanlığı kurtarmış sayılır.
Schindler:
-Daha fazlasını kurtarabilirdim,boş yere harcana o kadar para vardi ki...
Braveheart filminden;
"Herkes bir gün ölür ama herkes gerçekten yaşamaz."
Forrest Gump filminden;
"Hayat bir kutu çikolata gibidir, ne çıkacağını asla bilemezsin."
Viva Zapata filminden;
"O çocuk aştı, ona sadece ekmek vermek yeterliydi, bir çocuğu öldürmenin ne anlamı var." gibi...
bir çok efsane olmuş replik vardır, bu repliklerin hepsini bir filmde bulmak mümkün değil, onun için en iyi belirlenmez en iyiler belirlenir.
26 Nisan 2008, Cumartesi 18:48

Mesaj: 6izle izle de bıkma.şahane bi uyarlama.karakterler ancak bu kadar iyi oturtulabilirdi.
16 Haziran 2008, Pazartesi 21:41

Mesaj: 6 fight club.. İlk defa gecen yaz izlemistim.. Baktım misafirlige gittigim evde izleyebilecek baska film kalmadı bunu taktım... niyetim biraz izleyip uyumaktı.. maksat beynimi dolduracak ses gozumu yoracak goruntu olsun
ama ilk sahneden sonra isler degisti .. 
butun bir film bi anda icimden gecti.. ertesi gun eve her yeni gelene filmi izletmeye basladım.. ve bir yıl icinde tam 12.5 kere izlemis oldum
kült filmdir.. hayranı oldugu kadar sevmeyeni de vardır .. felsefesi yerindedir..
"hicbir zaman hicbir seyi tam olarak bilemezsin " ...
ama ilk sahneden sonra isler degisti .. 
butun bir film bi anda icimden gecti.. ertesi gun eve her yeni gelene filmi izletmeye basladım.. ve bir yıl icinde tam 12.5 kere izlemis oldum
kült filmdir.. hayranı oldugu kadar sevmeyeni de vardır .. felsefesi yerindedir.. "hicbir zaman hicbir seyi tam olarak bilemezsin " ...
4 Temmuz 2008, Cuma 11:53