Forum » Filmler » Filmler
............Masumiyet............
Arkadaşlar bu bölümde pek irdelenmeyen "türk film"lerinden en "özel"ini silerle paylaşmak istedim....

muhteşem zeki demirkubuz.tabi filmin en muhteşem sahnesi Kader'e kaynaklık eden Haluk Bilginer'in o muhteşem monoloğu.izlediğim en iyi Türk filmlerinden biri.
Ama ne yazık ki "Kader" devam filmi olarak o kadar masum değil... "Masumiyet" in devamı böyle mi olmalıydı?
"bareso" senin de çok iyi bildiğin gibi; Kader, Masumiyetin devamı değil başlangıcıdır :-)
keşke kader i çekmeseydi...Zeki d. işin tribine yatmaya başladı...Sinemada nihilizmi iyi kullanıyor,dostoyevski etkisi(kendisi de kabul ettiği gibi)iliklerine kadar işlemiş,bu iyi,ama hep buna yatmak da kötü...Demirkubuz otu bırakıp başka numaralarını göstersin.İnşallah bundan sonra çekeceği filmin adı SAMİMİYET olmaz.
O zaman düzelteyim: "Masumiyet" in başlangıcı böyle mi olmalıydı?
MERHABA;

Unsalen arkadaş,senin mantığına göre GODFATHER 2 de GODFATHER'in devamı değil

Bu ülkede köşede kalmış daha iyi film ve yönetmenler var.Üç beş yapay bağımsızı konuşup durmayın.
Vizyonu geniş tutmak ve kabukları kırmak lazım.Saplantılı olmak kimseye fayda getirmemiştir bu dünyada.
Saygılar...
KALCINEMAreturn arkadaş; kıyasladığın filmlerde çok büyük bir fark var: "Godfather" filmi, ilk bölümdeki muazzam başarının sonucu ikinci film yaplımıştır. Tamamen birbirinin devamıdır ve konu olarak bütünleşir. "Kader" filmi ise, "Masumiyet" filminde Haluk Bilginer'in tradında anlattıgı hikayedir ve "Masumiyet" filminde yaşanan, bize anlaşılmaz gelen "bekirin aşkı"nı anlatır. sanırım tekrar izlemenin büyük yararı olacak.
UNSALESEN ARKADAŞ,BABA'NIN ÇEKİMLERİ ZATEN SIKINTILIDIR.PRODÜKSİYON VE YAPIM SONRASI
AŞAMADA BİRDEN FAZLA SORUNLA KARŞILAŞILMIŞTIR.ZATEN COPPOLA GİBİ BİR SANATÇIYI Z.D İLE KIYASLAMAM HATAYDI BUNUN İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM.BABA 2'YE GELİNCE FLASH BACK TEKNİĞİ KULLANARAK ANLATILMIŞTIR,BU DA BİZE HALUK BİLGİNER'İN KIR SAHNESİNDE ANLATTIĞI MONOLOĞUN
FLASH BACK OLARAK KADER'DE ÖYKÜLENDİRİLDİĞİNİ GÖSTERİR.(BEN MASUMİYET'İ DEFALARCA İZLEDİM
GÖRÜŞMEK ÜZERE
YAPTIĞIM İMLA HATALARI VE ANLATIM BOZUKLUKLARI İÇİN ÖZÜR DİLERİM.
ÖZÜNDE BABA 2 VE KADER AYNIDIR.AKSİ DÜŞÜNÜLEMEZ.SİNEMADA ANLATIM VE ÖYKÜLEME TEKNİKLERİNİ BİRAZ DAHA DİKKATLİ İNCELEMEK LAZIM.
oyunculukları ile ayakta alkışlanabilecek bir TÜRK filmi herkes izlemeli
Çok iyi film doğru. Filmin içeriği önemli. Kendini tek taraflı bağlayıp köle haline gelen erkeğin sonu hüsrandır işte nolacak başka? Hepimizin içinde zaman zaman böyle bir yöneliş olsa bile bu şekil bir hayatı hangimiz isteriz beyler? İçinizde, güven kıraçın ya da haluk bilginerin oynadığı karakterde olan ya da bu karakterlere öykünen ya da bütün ömrünü böyle geçirmek isteyeniniz var mı? Bu filmden ders almak lazım!! Ama elbette MEVLANA nın sözünü de hatırlamak lazım :
" AŞK HİÇBİR FELAKETTEN DERS ALMAZ"
bence oyunculuklarla öne çıkmış , yapılan araştırmalara göre türkiyenin en iyi on türk filmi arasına girmiş nadide bir türk filmidir.......
mükemmel bir filmdir bana göre. filmdeki çaresiz olma duygusu çok etkilieyici idi. ayrıca çok ince düşünülmüş ayrıntılar filmi daha da özel yapıyor
Copyright © 1998-2008 Sinema.com