Mesaj: 43Sam raimi nin kötü ruh serisini yıllar sonra bir kere daha izledim.Çocukken,serinin ilk filmini izlediğimde altıma ediyordum.Şimdi komedi filmi gibi izlediğime göre bu seri kült olmuş demektir...Geçen sene Basit Planı izlemiştim ,Cohen kardeşlerin Fargo'su kesinlikle Sam raimi etkisi taşıyor....Wes Crawen le ilkişkisi nedir çok merak ediyorum..
Aklıma başka şey geldi:Alfred baba 80 sonrası olarak sınıflayabileceğimiz 'korku' filmlerini nasıl okurdu.Şundan soruyorum:Hitchcok korku filmlerinin piri sayılır ya,bence alakası yok.Mesele insan doğamızın yüzleşmediğimiz yanları.Yoksa özgürlük sembolü kuşlar neden bir anda gözümüzü gagalamaya çalışsınlar(Sonrasında hollywood endüstrisi karıncalardan köpeklere,timsahlardan yılanlara yüz çeşit hayvanı 'korku' filmi konusu yaptı)...
Sam raiminin kötü ruh serisi,işte bu yüzleşmeyi karikatürize etmeyi başardığı için külttür.(Bu konuda daha uzun yazmalıyım)
Aklıma başka şey geldi:Alfred baba 80 sonrası olarak sınıflayabileceğimiz 'korku' filmlerini nasıl okurdu.Şundan soruyorum:Hitchcok korku filmlerinin piri sayılır ya,bence alakası yok.Mesele insan doğamızın yüzleşmediğimiz yanları.Yoksa özgürlük sembolü kuşlar neden bir anda gözümüzü gagalamaya çalışsınlar(Sonrasında hollywood endüstrisi karıncalardan köpeklere,timsahlardan yılanlara yüz çeşit hayvanı 'korku' filmi konusu yaptı)...
Sam raiminin kötü ruh serisi,işte bu yüzleşmeyi karikatürize etmeyi başardığı için külttür.(Bu konuda daha uzun yazmalıyım)
18 Nisan 2008, Cuma 18:31

Mesaj: 80peki insan doğasının yüzleşemediği yanları filmlerin tümüne konu ediliyor peki HİTCHCOCK un filmleri kadar talep görüyor mu onun gibi kaç kişi kendi ağzınla da söylediğin barış sembolü olan bir kendi halinde olan canlıyı nasıl da insanın ödünü koparacak bir canavara dönüştürüyor.???
İşte işin usatlığı bence burada yatıyor...
İşte işin usatlığı bence burada yatıyor...
26 Nisan 2008, Cumartesi 14:41

Mesaj: 109korku klasigi diyince Wes Craven gelir abi aklıma yani kırmızı yeşil kazagıyla Freddy Krueger o ne filmdi abi öyle tv de verdiklerinde pür dikkat izlerdik tüm serilerini ve korkardık, şimdi korkamıyorum ama korku klasigidir kesinlikle
17 Mayıs 2008, Cumartesi 23:57