Mesaj: 105arkadaşlar burada yönetmen kimdir bilmeye çalışıyoruz nereli olduğu ne tür filmler yaptığı fiziksel özellikleri vs. gibi. çok sıkıştıgımızda film adlarını da verebiliriz google dan aratmaca yok ama
bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.
başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
9 Nisan 2008, Çarşamba 02:52

Mesaj: 105topik te boşlama oldu baya ben bir soru sorarak tekrar ilgiyi çekmek istiyorum
1 Ekim 1964 tarihinde Isparta'da doğdu. Lise yıllarında okuldan atıldı, konfeksiyon atölyesinde ütücü olarak çalıştı, işportacılık yaptı, 1980 ihtilali sonrası siyasi suçtan cezaevine girdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi.
Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten'in asistanı olarak başladı. 1994 yılında ilk filmini çekene kadar yönetmen yardımcılığı yaptı. Asistanlık döneminde Türk sinema sektörünü iyi tanıması ve deneyimleri sonucu, zor koşullarda ve de kısıtlı imkanlarda projeler oluşturmuştur.Filmleri bir çok festivalde çok iyi iş yapmış en önemli türk yönetmenlerinden biridir...
1 Ekim 1964 tarihinde Isparta'da doğdu. Lise yıllarında okuldan atıldı, konfeksiyon atölyesinde ütücü olarak çalıştı, işportacılık yaptı, 1980 ihtilali sonrası siyasi suçtan cezaevine girdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi.
Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten'in asistanı olarak başladı. 1994 yılında ilk filmini çekene kadar yönetmen yardımcılığı yaptı. Asistanlık döneminde Türk sinema sektörünü iyi tanıması ve deneyimleri sonucu, zor koşullarda ve de kısıtlı imkanlarda projeler oluşturmuştur.Filmleri bir çok festivalde çok iyi iş yapmış en önemli türk yönetmenlerinden biridir...
5 Mayıs 2008, Pazartesi 22:17

Mesaj: 185bu yönetmenin filmlerinde hiç birşey göründüğü gibi değildir.aynı zamanda ressamdır.filmlerinde her zaman bir rüya-düş havası vardır.film noir ın önde gelen temsilcilerindendir.90 lı yılların sonunda çektiği kült film çoğu sinemasevere göre sinema tarihinin en iyi filmlerindendir...
6 Mayıs 2008, Salı 20:17

Mesaj: 105biraz daha tiyo verirsen iyi olur inmidir cinmidir bulamadım 

10 Mayıs 2008, Cumartesi 01:57

Mesaj: 185bana göre en iyi iki filminde 1.snde naomi watts 2.snde bill pullman ile patricia arquette oynuyor
yah şmdi şu gunde dogdu surda dogdu hayatı hakkında bılgı verırsem kopyala yapıstır denılen bı olay var =) look at my picture=)
yah şmdi şu gunde dogdu surda dogdu hayatı hakkında bılgı verırsem kopyala yapıstır denılen bı olay var =) look at my picture=)
10 Mayıs 2008, Cumartesi 10:56

Mesaj: 6ressam olması ve film noir in onde gelen ismi olması açklamş aslnda..david lynch...awesome!
30 Mayıs 2008, Cuma 01:36