Forum » Mısır Patlağı » Yarışma & Oyun
sence kim bu yönetmen ?
arkadaşlar burada yönetmen kimdir bilmeye çalışıyoruz nereli olduğu ne tür filmler yaptığı fiziksel özellikleri vs. gibi. çok sıkıştıgımızda film adlarını da verebiliriz google dan aratmaca yok ama bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.

başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
topik te boşlama oldu baya ben bir soru sorarak tekrar ilgiyi çekmek istiyorum

1 Ekim 1964 tarihinde Isparta'da doğdu. Lise yıllarında okuldan atıldı, konfeksiyon atölyesinde ütücü olarak çalıştı, işportacılık yaptı, 1980 ihtilali sonrası siyasi suçtan cezaevine girdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi.

Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten'in asistanı olarak başladı. 1994 yılında ilk filmini çekene kadar yönetmen yardımcılığı yaptı. Asistanlık döneminde Türk sinema sektörünü iyi tanıması ve deneyimleri sonucu, zor koşullarda ve de kısıtlı imkanlarda projeler oluşturmuştur.Filmleri bir çok festivalde çok iyi iş yapmış en önemli türk yönetmenlerinden biridir...

zeki demirkubuz
evet dogrudur Egeman hadi sıra sende;)
bu yönetmenin filmlerinde hiç birşey göründüğü gibi değildir.aynı zamanda ressamdır.filmlerinde her zaman bir rüya-düş havası vardır.film noir ın önde gelen temsilcilerindendir.90 lı yılların sonunda çektiği kült film çoğu sinemasevere göre sinema tarihinin en iyi filmlerindendir...
biraz daha tiyo verirsen iyi olur inmidir cinmidir bulamadım
bana göre en iyi iki filminde 1.snde naomi watts 2.snde bill pullman ile patricia arquette oynuyor

yah şmdi şu gunde dogdu surda dogdu hayatı hakkında bılgı verırsem kopyala yapıstır denılen bı olay var =) look at my picture=)
tiyon baya açıklayıcı oldu David Lynch o zmn
aa yesssssssss
ressam olması ve film noir in onde gelen ismi olması açklamş aslnda..david lynch...awesome!
Copyright © 1998-2008 Sinema.com