Mesaj: 105arkadaşlar burada yönetmen kimdir bilmeye çalışıyoruz nereli olduğu ne tür filmler yaptığı fiziksel özellikleri vs. gibi. çok sıkıştıgımızda film adlarını da verebiliriz google dan aratmaca yok ama
bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.
başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
9 Nisan 2008, Çarşamba 02:52

Mesaj: 105gerçe orada orochimaru ''park'' adını vermiş öyleyse bende ..chan wook diyimde tamamlansın. yönetmenimiz

18 Nisan 2008, Cuma 19:34

Mesaj: 105kimse soru sormamış akışkanlıgı bozmamak için ben soruyim bari ;)
pek fazla bir şey söylemek istemiyorum hemen açık vermemek için kendiside kült tür filmleri gibi
dini bütün bir ailenin çocugu olmasına ragmen kendisi filmlerinde hep tanrıyı arama temasını kullanmıştır. hele bi filmi vardır ki o son sahnesi harikuladedir azraille birlikte tepede dans ede ede ölüme giden insanlar. gene zor bi soru soramadım
pek fazla bir şey söylemek istemiyorum hemen açık vermemek için kendiside kült tür filmleri gibi
dini bütün bir ailenin çocugu olmasına ragmen kendisi filmlerinde hep tanrıyı arama temasını kullanmıştır. hele bi filmi vardır ki o son sahnesi harikuladedir azraille birlikte tepede dans ede ede ölüme giden insanlar. gene zor bi soru soramadım

23 Nisan 2008, Çarşamba 09:39

İlk çektiği birkaç film haricinde geri kalan bütün yapıtlarında yaradılış,evrim,insanın makineleşmesi gibi sorunları işlemiştir.Gerçek şiddeti işleyen en iyi yönetmenlerden biridir.Son arzusu Artificial Intelligence: AI filmini çekmekti fakat ömrü buna yetmediği için bu proje steven spielberg'e kısmet olmuştur.

İlk çektiği birkaç film haricinde geri kalan bütün yapıtlarında yaradılış,evrim,insanın makineleşmesi gibi sorunları işlemiştir.Gerçek şiddeti işleyen en iyi yönetmenlerden biridir.Son arzusu Artificial Intelligence: AI filmini çekmekti fakat ömrü buna yetmediği için bu proje steven spielberg'e kısmet olmuştur.
24 Nisan 2008, Perşembe 16:47

Mesaj: 185İyi, Kötü, Çirkin (The Good, the Bad and the Ugly)
Rio Bravo
Taksi Şoförü
His Girl Friday
Rolling Thunder
They All Laughed
Büyük Kaçış (The Great Escape)
Carrie
Coffy
Dazed and Confused
Five Fingers of Death
Hi Diddle Diddle bıraz kolay oldu ama bu yonetmene gore sınema tarıhının en ıyı 12 fılmı buyms kolay glsn=)
Rio Bravo
Taksi Şoförü
His Girl Friday
Rolling Thunder
They All Laughed
Büyük Kaçış (The Great Escape)
Carrie
Coffy
Dazed and Confused
Five Fingers of Death
Hi Diddle Diddle bıraz kolay oldu ama bu yonetmene gore sınema tarıhının en ıyı 12 fılmı buyms kolay glsn=)
24 Nisan 2008, Perşembe 21:56

Mesaj: 11quentin tarantino diye düşünmüştüm. kontrol ettim, öyleymiş
yeni soru da az sonra geliyor.
yeni soru da az sonra geliyor.25 Nisan 2008, Cuma 08:53

Mesaj: 11genç bir ingiliz yönetmen. bbc için yaptığı dizi ve filmlerle ingiltere'de adını duyurdu. ünlü bir ingiliz romanını sinemaya uyarlayacağı belli olduğunda (kitap daha önce de defalarca sinemaya uyarlanmıştı) ingiliz olmayan seyirci fazla birşey beklemiyordu. ama film, romanın ruhunu tamamen korurken yenilikçi bir bakış açısı da getirerek sürpriz bir başyapıt muamelesi gördü, yıllar geçtikçe de yerini sağlamlaştırıyor. ikinci sinema filmi yine ünlü bir ingiliz yazardan uyarlamaydı ve yine çok ilgi gördü. başrolde yine aynı aktris vardı. şu an çekmekte olduğu filmse ilk iki filminden oldukça farklı olacak gibi görünüyor. tiyatrocu bir aileden gelen ve disleksiden muzdarip olan yönetmen için eninde sonunda en iyi yönetmen oscar'ını alacağı yorumları yapılıyor.
25 Nisan 2008, Cuma 09:12

Mesaj: 185david yates die sallasam roman uyarlaması ingiliz fln deyınce o aklıma geldi=)
25 Nisan 2008, Cuma 12:14

Mesaj: 11david yates değil maalesef egeman. ama dediğin gibi aralarında benzerlikler var. biraz daha kopya verecek olursam; ilk filmi bir aşk filmiydi, ikincisi ise hem aşk hem de savaş üzerineydi. çekmekte olduğu üçüncü film, bir müzisyenin hayat öyküsünü anlatıyor.
25 Nisan 2008, Cuma 13:13

Mesaj: 15Ben tahmin edebiliyorum sanırım.Joe Wright olabilir mi acaba?
25 Nisan 2008, Cuma 15:05