Mesaj: 105arkadaşlar burada yönetmen kimdir bilmeye çalışıyoruz nereli olduğu ne tür filmler yaptığı fiziksel özellikleri vs. gibi. çok sıkıştıgımızda film adlarını da verebiliriz google dan aratmaca yok ama
bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.
başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
9 Nisan 2008, Çarşamba 02:52

Mesaj: 105evet gerçekten tuhaf icatları var ama Miyazaki üstat ı da Üstat yapan onlar. keşke şu bahar aylarında onun filmlerini sinemada izleme fırsatı bulsak ne güzel olurdu.
evet oradaolmayanadam arkadasım kolay oldu çünkü biz baya bi açık verdik ama hayao miyazki üstat da bu kadar iyi olmasaydı
biz oyunumuza geri dönelim soru sorma hakkı senindir oradaolmayanadam arkadaş buyur.
evet oradaolmayanadam arkadasım kolay oldu çünkü biz baya bi açık verdik ama hayao miyazki üstat da bu kadar iyi olmasaydı
biz oyunumuza geri dönelim soru sorma hakkı senindir oradaolmayanadam arkadaş buyur.14 Nisan 2008, Pazartesi 17:45

evet bencede sorunu alalım arkadaşım hadi ama
)))14 Nisan 2008, Pazartesi 19:05

Mesaj: 58Emir Kusturica diyim de bari kendi sorumu soruyum...
Yeni Zelandalıdır. Eskiden reklam yönetmeniydi. Filmlerini genelde sanal gerçeklik üzerinden kurgular. Az ve öz film çeker. Son filmi amerikan stüdyoları tarafından desteklenmemiş, uluslararası finans kuruluşları yardımıyla gösterime girebilmiştir. Az sayıdaki filminde, Al Pacino, Ethan Hawke, Nicolas Cage gibi ünlü oyuncular yer almıştır... Aynı zamanda senaryo yazarıdır. Peter Weir ve S.Spielberg' e senaryo vermiştir... Toplasanız kendi çektiği 3 film var zaten...
Zor oldu biraz sanırım..
Yeni Zelandalıdır. Eskiden reklam yönetmeniydi. Filmlerini genelde sanal gerçeklik üzerinden kurgular. Az ve öz film çeker. Son filmi amerikan stüdyoları tarafından desteklenmemiş, uluslararası finans kuruluşları yardımıyla gösterime girebilmiştir. Az sayıdaki filminde, Al Pacino, Ethan Hawke, Nicolas Cage gibi ünlü oyuncular yer almıştır... Aynı zamanda senaryo yazarıdır. Peter Weir ve S.Spielberg' e senaryo vermiştir... Toplasanız kendi çektiği 3 film var zaten...
Zor oldu biraz sanırım..
14 Nisan 2008, Pazartesi 21:36

orochimaru çingene falan da olur allah bilir filmlerinde... 

Alıntı:
oradaolmayanadam Çingeneler filmlerinin baştacıdır

birbirine baglamışım ben burada
orodaolmayanadam soru sormuş megersem çok güldüm kendime

15 Nisan 2008, Salı 03:29

Mesaj: 15orochimaru'nun sorusunun cevabı sanırım Andrew Niccol.
15 Nisan 2008, Salı 09:16

Mesaj: 11morosophianın sorusundan önce bir tane de benden. uzakdoğulu yönetmenimiz filmlerinde genellikle kendisi oynar. hatta bazı filmleri doğrudan kendi karakteri ya da alter egolarıyla ilgilidir. son yıllardaki en dikkat çekici filmi paralel anlatılan üç hüzünlü aşk hikayesinden oluşur. bu yılki istanbul film festivalinde de bir filmi gösterilmektedir. yüzünde yara izi benzeri hafif bir bozukluk vardır. ülkesinde aynı zamanda çok ünlü bir showmandir.
15 Nisan 2008, Salı 16:30

Mesaj: 58oyunculuktan yönetmenliğe mi geçmiştir. yoksa ben mi yanlış biliyorum..
15 Nisan 2008, Salı 16:57

Mesaj: 58Hatta, "Sono otoko, kyôbô ni tsuki" (Violent Cop) filmiyle...
15 Nisan 2008, Salı 17:00

Mesaj: 11doğru biliyorsun orochimaru. adıyla birlikte yeni soru da senden gelsin o zaman

16 Nisan 2008, Çarşamba 09:03

Kendisinin ilk yönetmenlik deneyimi olan, "Sono otoko, kyôbô ni tsuki" (Violent Cop) filmiyle ilgili bir ilginç bir olay da var. Takeshi amcam, televizyon programının yarattığı sıkışıklıktan dolayı, bu filmin çekimlerine, yönetmenin (Kinji Fukasaku) istediği kadar gelemiyormuş. Bu sırada, arada yönetmenliği Kitano yapsın geyiğini çevrilirken; Takeshi amcam işi ciddiye alıp, yönetmenin yerine geçip, senaryoyu alıp baştan yazıp, filmi kendisi çekmiş... Komedi olan tür adamın senaryoyu yeniden yazmasıyla, Aksiyon/Dram/Gerilime dönmüş...
Kendisinin ilk yönetmenlik deneyimi olan, "Sono otoko, kyôbô ni tsuki" (Violent Cop) filmiyle ilgili bir ilginç bir olay da var. Takeshi amcam, televizyon programının yarattığı sıkışıklıktan dolayı, bu filmin çekimlerine, yönetmenin (Kinji Fukasaku) istediği kadar gelemiyormuş. Bu sırada, arada yönetmenliği Kitano yapsın geyiğini çevrilirken; Takeshi amcam işi ciddiye alıp, yönetmenin yerine geçip, senaryoyu alıp baştan yazıp, filmi kendisi çekmiş... Komedi olan tür adamın senaryoyu yeniden yazmasıyla, Aksiyon/Dram/Gerilime dönmüş...

17 Nisan 2008, Perşembe 07:58

Mesaj: 58bu arada soruyu ben sormuyum. morosophia ya da başka biri sorsun...
17 Nisan 2008, Perşembe 07:59

Mesaj: 15Tamam, bu defa ben soruyorum.1963 Seul doğumlu bir yönetmen.Üniversitede felsefe eğitimi alan yönetmenimiz , Quentin Tarantino'nun da hayran olduğu yönetmenlerder biridir.Filmlerinin felsefi içeriği bu şekilde açıklanabilir herhalde.Başlıca teması "intikam"dır.
17 Nisan 2008, Perşembe 09:11