Forum » Mısır Patlağı » Yarışma & Oyun
sence kim bu yönetmen ?
arkadaşlar burada yönetmen kimdir bilmeye çalışıyoruz nereli olduğu ne tür filmler yaptığı fiziksel özellikleri vs. gibi. çok sıkıştıgımızda film adlarını da verebiliriz google dan aratmaca yok ama bilen soru sorma hakkına sahip oluyor böylece akıp gidiyor.

başlıyorum : canadalıdır genelde bilim kurgu filmler yapar gelecegi okur yaptıgı bütün filmler neredesye kült mertebesine ulaşmıştır. hatta onun kehanetleri nostradamus kehanetlerini bile aşmaktadır...
buyrun KOLAY GELSİN ;)
David Cronenberg geliyor aklıma.
David Cronenberg sanırım. canadalı ve bilim kurgu deyince aklıma o geliyor.
Alıntı:
Forum bilemce köşesine dönmüş
evet arkadaşlar dogrudur Cronenberg dir cevap buyrun sizde top
cevaplayacak soru bulamadığım için soru sorma sırasını özür dileyerek üstüme alıyorum. yine kanadalı bir yönetmen. filmleri dram türüne dahil edilebilir, varoluşçu yönleri öne çıkar. filmlerinin bir bölümü roman uyarlamalarıdır. festivallerin gözdelerindendir. bol ödüllüdür. karısı oyuncudur, (sanırım) tüm filmlerinde küçük de olsa bir rolü vardır. eleştirel açıdan da pek beğenilmeyen bir filmi bizde farklı sebeplerle tepki almıştı. kimdir bu yönetmen?
alfıred hiçkok (nası yazılıyo bilmiyorum=P)
maalesef, hitchcock doğru yanıt değil carpediem. filmlerinde rol alan yönetmenin kendisi değil, eşi. bu nokta yanıltmış olabilir belki. bizde protesto edilen filmi biraz da yönetmenin etnik kökenleriyle ilgili bir film ve kendisi hala hayatta
Atom Egoyan?

Emin değilim ama bir deneyelim bakalım...
evet banada egoyan gibi geldi ararat filminden dolayı
doğrudur arkadaşlar, tebrikler
orochimaru arkadaşım benden önce cvp vermiş ama ben hız kazandırmak için hemn soru sorim izniyle

kendisi tokyo dogumludur babası ucak yapımında çalıştıgı için uçmaya çok meraklıdır ve filmlerinde bu istegine ulaşmıştır. ilham aldıgı film ilk renkli anime olan Hakuja Den dir.Bir filmiyle berlin film festivalinde en büyük ödüle kavusan ilk anime film olmasıyla şöhretine şöhret katmıştır bu kadar yeter herhalde bi ismini söylemedigim kaldı
Bildiğim kadarıyla kendisi feministtir aynı zamanda... Japon animasyonunda kimi zaman oldukça öne çıkan kadın cinselliğine yapılan vurguyu kendi filmlerinde yarattığı güçlü, becerikli kadın karakterlerle protesto eder ayrıca..

bence sevenleri yanıt versin buna.. ben vermeyeyim...
evet benim billdigimde erkek olmasına ragmen feminizmi savunmaktadır (erkek olmasına ragmen dedim ama her bilinçli insanın da kadınlarısavunması gerekir özellikle bizim gibi bir ülkede ) ve baş
karakterlerinineden hep kadın olarak şeçtigini de şöyle belirtmekdetir:
erkeklerin zor bir durum karşısında bir nevi hayvansal içgüdüleri ile saldırıya geçtiğini, ama kadınların duygusal yapıları nedeniyle durumu anlayarak kabullendiğini ve bunun duygusal bir etki bıraktığını; ayrıca bir erkek olarak kadınların hareketlerinden ve davranışlarından etkilendiğini ve bu etkiyi yansıtmak içinmiş
Hayao Miyazaki..........
Balkanların altın çocuğu...
Filmlerinde her daim tuhaf icatlar vardır
her filminde mutlaka şamatalı bir düğün olur...
Çok kolay oldu
çingene falan da olur allah bilir filmlerinde...
Copyright © 1998-2008 Sinema.com