Film çekmek oldukça kişisel bir tecrübeye dayanıyor; ancak sinema tarihi bu kişisel tercihlerini bir potada eritebilen ve başarılı da olan yönetmenlere de sahip… İşte, bu forum soruşturmasının amacı da bu: yönetmen kardeşler…
Ben, oldukça başarılı olduğum –hatta fotoğraflarını avatar olarak kullandığım- Coen Kardeşleri [Ethan Coen ve Joel Coen]söylemek istiyorum. Yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyen Coen kardeşler daha küçük birer çocukken paralarını biriktirerek aldıkları “Vivitar Super-8” kamera ile televizyonda izledikleri filmlerin benzerlerini çekmeye çalışır… Neredeyse tüm hayatları beraber geçen bu ikili birbirlerini anlayan, tanıyan güçlü kişiliklere sahip oldukları için sanırım bu kadar başarılı filmlere imza attılar. Hatta bu uyumlarından dolayı film endüstrisinde onlara İki Kafalı Yönetmen olarak da seslenilmektedir. Çektikleri filmlerin çoğunun künyesinde her ne kadar Joel’in ismi geçse de hem rejide hem senaryoda hem kurguda/montajda hep beraber çalışıyorlar…
Coen Kardeşlerin beraber kotardıkları usta işi filmler şunlar:
Filmografi
2007 No Country for Old Men
2006 Hail Caesar
2006 Paris, je t'aime ("Tuileries" bölümü) (Türkiye'de "I Love You Paris" adıyla gösterime girmiştir.)
2004 The Ladykillers (Türkiye'de "Kadın Avcıları" adıyla gösterilmiştir)
2003 Intolerable Cruelty (Türkiye'de “Dayanılmaz Zulüm" adıyla gösterilmiştir)
2001 The Man Who Wasn't There (Türkiye'de "Orada Olmayan Adam" adıyla gösterilmiştir)
2000 O Brother, Where Art Thou? (Türkiye'de “Nerdesin Be Birader?" adıyla gösterilmiştir)
1998 The Big Lebowski (Türkiye'de "Büyük Lebowski" adıyla gösterilmiştir)
1996 Fargo
1994 The Hudsucker Proxy (Türkiye'de “Bir Şirket Komedisi" adıyla gösterilmiştir)
1991 Barton Fink
1990 Miller's Crossing
1987 Raising Arizona
1984 Blood Simple (Türkiye'de "Kansız" adıyla gösterilmiştir)
Mühim Not
Hadi bakalım, diğer kardeşlerle devam edelim… Yorumlarla zenginleştirelim bilgilerimizi… Ben, şahsen oyuncu-yönetmen başlığına yazılanları ilgiyle takip ettim ve kaydettim bilgisayarıma.
Film çekmek oldukça kişisel bir tecrübeye dayanıyor; ancak sinema tarihi bu kişisel tercihlerini bir potada eritebilen ve başarılı da olan yönetmenlere de sahip… İşte, bu forum soruşturmasının amacı da bu: yönetmen kardeşler…
Ben, oldukça başarılı olduğum –hatta fotoğraflarını avatar olarak kullandığım- Coen Kardeşleri [Ethan Coen ve Joel Coen]söylemek istiyorum. Yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyen Coen kardeşler daha küçük birer çocukken paralarını biriktirerek aldıkları “Vivitar Super-8” kamera ile televizyonda izledikleri filmlerin benzerlerini çekmeye çalışır… Neredeyse tüm hayatları beraber geçen bu ikili birbirlerini anlayan, tanıyan güçlü kişiliklere sahip oldukları için sanırım bu kadar başarılı filmlere imza attılar. Hatta bu uyumlarından dolayı film endüstrisinde onlara İki Kafalı Yönetmen olarak da seslenilmektedir. Çektikleri filmlerin çoğunun künyesinde her ne kadar Joel’in ismi geçse de hem rejide hem senaryoda hem kurguda/montajda hep beraber çalışıyorlar…
Coen Kardeşlerin beraber kotardıkları usta işi filmler şunlar:
Filmografi
2007 No Country for Old Men
2006 Hail Caesar
2006 Paris, je t'aime ("Tuileries" bölümü) (Türkiye'de "I Love You Paris" adıyla gösterime girmiştir.)
2004 The Ladykillers (Türkiye'de "Kadın Avcıları" adıyla gösterilmiştir)
2003 Intolerable Cruelty (Türkiye'de “Dayanılmaz Zulüm" adıyla gösterilmiştir)
2001 The Man Who Wasn't There (Türkiye'de "Orada Olmayan Adam" adıyla gösterilmiştir)
2000 O Brother, Where Art Thou? (Türkiye'de “Nerdesin Be Birader?" adıyla gösterilmiştir)
1998 The Big Lebowski (Türkiye'de "Büyük Lebowski" adıyla gösterilmiştir)
1996 Fargo
1994 The Hudsucker Proxy (Türkiye'de “Bir Şirket Komedisi" adıyla gösterilmiştir)
1991 Barton Fink
1990 Miller's Crossing
1987 Raising Arizona
1984 Blood Simple (Türkiye'de "Kansız" adıyla gösterilmiştir)
Mühim Not
Hadi bakalım, diğer kardeşlerle devam edelim… Yorumlarla zenginleştirelim bilgilerimizi… Ben, şahsen oyuncu-yönetmen başlığına yazılanları ilgiyle takip ettim ve kaydettim bilgisayarıma.3 Nisan 2008, Perşembe 13:04

Mesaj: 262yah benim hatırladığım ve filmini izlediğim bir yönetmen kardeş yok ama coen kardeşler benim en sevdiğim yönetmenlerdendir.kara mizah denilen türü resmen coen tarzı olarak değiştiren yönetmenler.fargo,no country for old men,the big lebowski filmleri çok hoşuma gitmişti.bu senede hakkettikleri oscar ı kazandılar ama ben bu kardeşlerin oscar ı pek taktığını düsünmüyorum zaten ödül torenınde ısımlerı acıklandıgında resmen dalgalrnı gectıler
isim aklıma gelmedı demıstım ama daha once yonetmen kardesler olarak en ıyı yonetmen oscar ını alan 2 kişi daha var onu bılıyorum.eğer hala bir coen kardeşler filmi izlemediysnz çok buyuk kayıptır diye dusunuyorum sonucta bu ıkı yonetmen sınema tarıhınde farklılık yaratmıs ender kısılerdendır
isim aklıma gelmedı demıstım ama daha once yonetmen kardesler olarak en ıyı yonetmen oscar ını alan 2 kişi daha var onu bılıyorum.eğer hala bir coen kardeşler filmi izlemediysnz çok buyuk kayıptır diye dusunuyorum sonucta bu ıkı yonetmen sınema tarıhınde farklılık yaratmıs ender kısılerdendır
3 Nisan 2008, Perşembe 17:03

Mesaj: 262bu arada oscar ı sonunda alması derken en iyi yonetmen oscarından bahsedıodm yoksa daha once fargo fılmıyle en ıyı senaryo odulunu kazandılar saygılar...
3 Nisan 2008, Perşembe 17:04

Mesaj: 543Azim önemli hırs fazlası iyi değil ama herzaman çalışmak bir şeyleri istemek sevmek yapacam demek herkes için geçerli olan şeyler bana soracak olursan nedense ben senaritleri dahada önemsemekteyim ama benim azimli bulduğum yönetmen:
Martin Scorsese'dir
en beğendiğim filmleri
köstebek
new york çeteleri
the aviator
Martin Scorsese'dir
en beğendiğim filmleri
köstebek
new york çeteleri
the aviator
3 Nisan 2008, Perşembe 22:29