Forum » Filmler » Klasikler & Kült Filmler
Günümüzün Klasikleri (Kutlukhan Kutlu'nun seçimiyle)
Sinema eleştirmeni Kutlukhan KUTLU’nun “sinema” dergisinde Nisan 2002 ile Ocak 2005 tarihleri arasında ele aldığı ve incelediği 16 film… Aslında Kutlukhan Kutlu, dergide iki seri başlatmıştı. Bunlardan ilki Günümüzün Klasikleri –ki bu kategori içerisinde yer alan filmler 90’lı yılların sonu ile 2000’li yılların başında çekilmişti, diğer seri ise Modern Klasikler idi. Dergi Kutlu bu değerli yazılarını kitaplaştırarak Şubat ve Mart sayılarında iki cilt halinde okuyucularına hediye etti. Halen izlemeyen var mıdır bilmem, ama bir an önce izlenmeli ve bitirilmeli diye düşünüyorum…

Günümüzün Klasikleri

1. Seven (Yedi)
2. Truman Show
3. Dark City (Gizemli Şehir)
4. Big Lebowski (Büyük Lebowski)
5. Amelie
6. The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler)
7. Spirited Away (Ruhların Kaçışı)Sen to Chihiro no kamikakushi:
8. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan)
9. Gladiator
10. Kaplan ve Ejderha
11. The Game (Oyun)
12. Fight Clup (Dövüş Kulübü)
13. The Matrix
14. Kaplan ve Ejderha
15. Büyük Hesaplaşma (The Heat)
16. Altıncı His
17. Er Ryan’ı Kurtarmak
18. Amerikan Güzeli
evet bu ayki ve geçen ayki sayıda filmleri kitaplaştırarak çok güzel bir işe imza atmış..Ben bu filmlerden hala birkaçını izlemedim maalesef ama en yakın zamanda izleyeceğim
filmlerin hepsini ayrıntılı bir şekilde incelemiş çok da güzel olmuş fight club ta kaçırdığım yerleri onun sayesinde yakaladım
sıralama olmassa daha iyi olabilirdi ama çok iyi filmler var listede david fincher 3 te 3 yapmış zaten
katılıyorum.. bu filmleri kitaplaştırmak gerçekten çok iyi bir fikir.. filmlerin hepsini izledim yazılan 2 kitabı da okudum.. gerçekten unutulmaz filmlerdi
Kitap fikri çok iyiydi ve bende şubat ayındaki kitabı aldım tam okumasamda seven ve fight club bölümlerini okudum çok zevkli
Copyright © 1998-2008 Sinema.com