Forum » Mısır Patlağı » Listeler & Anketler
En etkileyici finale sahip olan film sizce hangisi?
Kendi fikrimi belirteyim,bence the usual suspects yani olağan şüpheliler,çünkü yönetmen bryan singer izleyiciyle adeta oynuyor,filmin sonunda verbal kint usul usul binayı terkederken fondaki müzikle bile bizi filmin bittiğine inandırıyor ama ajan dave kujan'ın verbal'ın uydurma hikayesinin bir ürünü olan berberi skokienin adını panonun köşesinde görüp elindeki kobayashi marka kupasını düşürmesiyle filmin seyri bir anda değişiyor ve olaylar açığa çıkıyor,bu arada topal verbal bir anda normal yürümeye başlıyor ve keyser sozede gördüğümüz çakmağı çıkarıp sigarasını yakıyor ve biz de izlerken bu senaryoya şapka çıkarıyoruz,tabi filmin kapanışını da yine verbal yapıyor;'the greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he never existed,and like that(spaceyden süper bi ses benzetmesi) he's gone...
usual suspercts o konuda kendini aşmış olsada ben fight club ın sonunun daha etkileyici olduğunu düşünüyorum
kesinlikle ve kesinlikle tek geçeceğim bi tek filmim var o da ''olağan şüpheliler''
the game (michael douglus ve sean pen)
memento

elbette söylediğiniz filmler gerçekten final konusunda muhteşemler ama bence bu konuda memento(akıl defteri) mutlak surette üst sıralara oynar, bir kere film baştan sona hiç kopmadan takip edilmeyi ve tekrar ve tekrar üzerinde düşünme gegeği hissettiriyor. izlemesi yorucu olsa da film hiçbir anında finali düşünecek fırsatı izleyicisine vermiyor. hele o muhteşem final (yoksa muhteşem başlangıç mı demeli) bütün filmi tekrar düşünmeye itiyor insanı. insanın kendine bile isteye yalan söylemesi daha başka nasıl anlatılabilirdi ki...
teşekkürler Nolan...
aklıma gelmiyor ama tür olarak bilim kurgular sonlarında insanları çok iyi bir şekilde şaşırtıyor
bır cok fılmın sonu etkıleyıcı ve beklenmedık bı sekılde bıtıyo , son daıma guzel olur

bence en etkıleyıcı son kıll bıll vol.2
kötü biten sonlar yani iyilerin kaybettiği her film sonu etkileyici ve güzeldir. gerçek hayata yakın oldukları için
seven

seven in sonunda şok olmuştuk. bence budur. ama momento da cok etkileyici idi
bence sonunun sürpriz olduğu ve iyilerin kaybettiği film...KÖSTEBEK...
MEMENTO ve FIGHT CLUB oldukça iyiydi ama şimdi ilk aklıma gelen RAYDAN ÇIKANLAR oldu orjinal ismi DERAİLED di şimdi hatırladım bence sonu oldukça aldatıcı ve intikam aldırıcıydı )
haakaan arkadasıma katılıyorum bugun the game i izledim tam anlamıyla ŞOK a uğradım
Stephen King'in The Shawshank Redemption en etkiliyici sonu yazmış.
Arkadaşlar nasıl heat'in sonunu unutursunuz?koskoca al pacino ile robert de niro..mükemmel bi son.
Heat
Carlito's way
Scarface(I'm tony montana
the godfather part 3(o merdiven sahnesi yok mu...geri alıp alıp ağlamışımdır
Testere 1(ilk defa bi gerilim filminde kötü kazanmıştır)

şok sonlar...
Fight clup
The game
6.his
Rezervuar köpekleri
bence bu başlık boşuna açılmış çünkü en iyi final deniliyorsa "ölümle yaşam arasında" filminin finali gibi insanın beynini allak bullak eden bir film daha yok..görmedim demiyorum biliyorum çünkü.. kesinlikle en iyi final: ölümle yaşam arasında
The Others. Finalde, tüylerin diken diken olması nasıl birşeymiş anlamış oldum. (=
Copyright © 1998-2008 Sinema.com