Mesaj: 121Full Metal Jacket - The Shining - A Clockwork Orange - 2001:A Space Odyssey SİZİN FAVORİNİZ HANGİSİ ??
11 Mart 2008, Salı 10:17

ben onun otomatik portakal hariç hemen bütün filmlerini izledim (yada bildiğim bütün filmlerini izledim)
hiç birinden boya beni kubrickteki tadı alamadım
ben onun otomatik portakal hariç hemen bütün filmlerini izledim (yada bildiğim bütün filmlerini izledim)
hiç birinden boya beni kubrickteki tadı alamadım
12 Mart 2008, Çarşamba 22:59

Mesaj: 0bende full metal jacket the shınıng gıbı fılmerını ızledım ama maalesef okadar cok ovuldugu gıbı bu fılmlerı bende e yazıkkı bır etkı bırakmadı..ama sımdı en cok ızlemek ıstedıgım fılmı paths of glory..en yakın zamanda ızlıcem..
onun harıcınde steven spielbergın cektıgı Artificial Intelligence: AI-yapay zeka fılmının fıkır babası olması nedenıylede bu adama bır saygım var.
onun harıcınde steven spielbergın cektıgı Artificial Intelligence: AI-yapay zeka fılmının fıkır babası olması nedenıylede bu adama bır saygım var.
15 Mart 2008, Cumartesi 00:32

Mesaj: 185otomatik portakal sinema dünyasına damga vurmuş bir filmdir arşivinize katmanızdan bahsetmiyorum bu filmi hala izlemediyseniz ....ne diyebilirimki yani ayrıca full metal jacket de klasikler arasındadır muhiş bir filmdir
15 Mart 2008, Cumartesi 10:43

Mesaj: 0Hepsini severim ama benim için A Clockwork Orange'ın yeri bi başkadır. Hayatımı değiştiren film desem yeridir. Daha ne diyim...
15 Mart 2008, Cumartesi 23:23

Mesaj: 0A Clockwork Orange varken bence diğerlerinin adı geçmez,hayatımı etkileyen en önemli filmlerden biri kesinlikle muhteşem
20 Mart 2008, Perşembe 11:15

Mesaj: 57benim için de kesinlikle a clockwork orange başta gelir gerçi daha filmlerinin hepsini izlemedim ama daha fazla etkilenebilir miyim bilmiyorum shining de korku sinemasına farklı bir bakış getirmişti kan yok ,mide kaldıracak görüntüler yok ,saf gerilim bu açıdan müthişti ama fiziksel ve duygusal açıdan beni derinden etkileyen otomatik portakal...2001.space odyssey'i henüz izlemedim onda bi karar veremem ama eyes wide shut'ı izledim yönetmenin son filmi..konusu ne kadar ilgi çekici olsa da nicole kidman ve tom cruise'un oyunculukları havada kalıyordu..filmin ruhunu tam yansıtamamıştı bence. Eee kubrick'in şansına her zaman Malcolm McDowell gibi oyuncular gelmemiş maalesef..
28 Mart 2008, Cuma 23:35

Mesaj: 80cinnet gerçekten etkileyici idi birçok sahnesi ile...
ama onun dışında favorim galiba otomatik portakal...
ama onun dışında favorim galiba otomatik portakal...
1 Nisan 2008, Salı 22:51

Mesaj: 73Bende hepsini izlemedim fakat a clockwork orange gerçekten süper bişey.
6 Nisan 2008, Pazar 23:50

Mesaj: 43spartaküs filmini çok başarılı buluyorum..Işığı muhteşem kullandığı barry lyndon..Giriş ve final sahneleriyle 2oo1....Kubrickte favori bulmak çok zor.
10 Nisan 2008, Perşembe 17:08

Mesaj: 40Genel yorumlardan farklı olarak benim seçimim; "Full Metal Jacket"...
Şimdiye kadar izlediğim en gerçekçi ve dramatik savaş filmiydi.
" Askerlerde insandır".........
Şimdiye kadar izlediğim en gerçekçi ve dramatik savaş filmiydi.
" Askerlerde insandır".........
18 Nisan 2008, Cuma 20:29

Mesaj: 24Bir Kubrick filmi bir Kubrick filmiyle karşılaştırılır mı bilemiyorum arkadaşlar.
Benim için her birinin yeri ayrı, her biri mükemmel...
Sinemanın Tanrısı o.
Artificial Intelligence eğer onun ellerinde olsaydı ne kadar da mükemmel bir film olurdu kestiremiyorum bile.
Ve Colour Me Kubrick-Kubrick tarafından yapılmamış ve aslında ismi dışında Kubrick'le hiç alakası olmayan bir film. Prozac_34 neden onunla karşılaştırmış hiç anlamadım.
Benim için her birinin yeri ayrı, her biri mükemmel...
Sinemanın Tanrısı o.
Artificial Intelligence eğer onun ellerinde olsaydı ne kadar da mükemmel bir film olurdu kestiremiyorum bile.
Ve Colour Me Kubrick-Kubrick tarafından yapılmamış ve aslında ismi dışında Kubrick'le hiç alakası olmayan bir film. Prozac_34 neden onunla karşılaştırmış hiç anlamadım.
22 Nisan 2008, Salı 10:59

Mesaj: 105Çok farklı türlerde filmler yönetse de aslen belirli takınıtıları ve araçları ve bunlar üzerinden yürüyen bir sinema anlayışı olan dahi yönetmen. veysel atayman'ın şiddetin mitolojisi adlı kitabında üzerine gittiği konulara dair güzel saptamalar yapılmış. bunları genel olarak toparlamak gerekirse: kubrick filmlerinin konu çerçevesi genel olarak "ya ... ise" ,"ya ...olursa" fikriyatı üzerinde şekillenir. ya bu evrende yapayalnızsak ve uzayda bulduğumuz tek şey kendi yalnızlığımız olursa, ya dünyayı yönetenler birer deli, çılgınlığın sınırında kimselerse, ya eğiterek öldürücü duygularımızı, dürtülerimizi araç haline getirmeye çalışırken bu dürtüleri denetleyemezsek, ya şiddet araç olarak kullanılırken dönüp hem kendini hem sistemi vurursa? ya gerçek aşk bir rüyadan, yalandan başka bir şey değilse? bu soruların bir kısmı retorikdir elbette ama üzerinde kafa yorulması gerekir, kubrick’de kafa yorar, düşünür, sorgular. zaten amacı insanların filmlerinden çıktıktan sonra da kafa yormaya devam etmesi, sabun köpüğü misali “e güzelmiş, şimdi naapıyoruz?” hissiyatıyla sonlandırmamasıdır.
bu sorulara cevap verirken kullandığı baş karakterler mutlaka bir değişim geçirir ve genellikle bu değişim aşamasında bir yükseliş ve çöküş dönemi vardır. onun karakterleri (astronot bowman, barry lyndon, alex, jack torrance,...) yukarıya doğru atlayıp hep geri fırlatılan, büyük, farklı, üstün olma vehimleriyle ve yalnızlıklarıyla başbaşa kalan ve mutlaka bir yeniden doğuş yaşayan insanlardır.
Kubrick sinemasını eleştirenler filmlerini insancıl olmaktan uzak ve fazlasıyla soğuk ve mekanik bulurlar genelde ve kubrick’i de mizantrop, insan düşmanı olmakla suçlarlar. aslen bu bir keyfiyet değil, kubrick’in hayat felsefesinin bir sonucudur.
bu sorulara cevap verirken kullandığı baş karakterler mutlaka bir değişim geçirir ve genellikle bu değişim aşamasında bir yükseliş ve çöküş dönemi vardır. onun karakterleri (astronot bowman, barry lyndon, alex, jack torrance,...) yukarıya doğru atlayıp hep geri fırlatılan, büyük, farklı, üstün olma vehimleriyle ve yalnızlıklarıyla başbaşa kalan ve mutlaka bir yeniden doğuş yaşayan insanlardır.
Kubrick sinemasını eleştirenler filmlerini insancıl olmaktan uzak ve fazlasıyla soğuk ve mekanik bulurlar genelde ve kubrick’i de mizantrop, insan düşmanı olmakla suçlarlar. aslen bu bir keyfiyet değil, kubrick’in hayat felsefesinin bir sonucudur.
22 Nisan 2008, Salı 12:28

the shining inanılmaz bi film kubrick'in başarısı jack nicholson'ın kalitesi..dört dörtk bir film.
otomatik portakal gibi mükemmel ötesi bi filme yorum yapablecek kadar kültürlü gormüyorm kendimi
the shining inanılmaz bi film kubrick'in başarısı jack nicholson'ın kalitesi..dört dörtk bir film.
otomatik portakal gibi mükemmel ötesi bi filme yorum yapablecek kadar kültürlü gormüyorm kendimi

30 Mayıs 2008, Cuma 01:44