Aslında belkide büyük bir istek ama yinede söylemekte yarar var sinema.com yorumcuları yani üyeler için onların yorum yapılmış köşesi olsun yani demek istediğim başka yorumcular benim hakkımda ne düşündüklerinide yassın örn:iyi bir yorumcu zeki vb her yorumcunun olsa iyi olur daha güzelliğiyle daha zenginleşir site örn: burak hakında yorum yazarım iyi hemde çok iyi bir sinema.com cu bilgisi ile herkesin yardımına koşan birisi vb....
bence büyük bir istek değil. yani ben de bunu düşünmüştüm. çünkü gerçekten bazı üye arkadaşlar, hem yorumlarıyla, hem de dediğin gibi yardımlarıyla kendilerini direk belli ediyorlar.
ama bunun yerine üyelere mesaj gönderebilme özelliği var sitenin. yani o kişi hakkındaki düşüncelerini yazabilirsin, ama sadece ona. yani bunu herkesle paylaşmanın uygun olamayabileceğini düşünmüşler ki, üyeler arası mesajlaşma imkanı sunulmuş...
hazır yerini bulmuşken benim de istediğim bir şey var;
birçok sanatçı hakkında hiç bir bilgi edinemiyorum. bir yılı aşkın bir süredir "kişi biyografisi hazırlanmaktadır" denen sanatçılar var. yani bir insanın biyografisi bir yılda hazırlanmaz mı?
aynı şekilde galerilerde de öyle. galeride resmi bulunmayan çok fazla sanatçı var.
benim düşündüğüm şeyse, biz üyelerin bu konuda siteye bir nevi yardımda bulunmaları. örneğin, üyeler arasında en çok tanınması istenen sanatçılar belirlensin, hemen akabinde o kişiyi tanıyan üyeler, kişi biyografisini siteye göndersin. en çok beğenilen, ya da en mantıklı gelen biyografi o kişinin sayfasına konsun. örneğin rupert grint. benim çok sevdiğim bir oyuncu. dünyanın en kapsamlı sitesi "google" da bile detaylı bilgi ve resim yok. ama ben, onun hakkında çok derin araştırmalarda bulunduğum zaman, hemen hiç bir yerde olmayan resim ve bilgi ediniyorum. o kişinin bizim sitemizdeki yorumlarına baktığımda resimlerini görmek isteyen üye arkadaşlar olduğunu gördüm.
galeri konusunda da aynı şekilde. resmi bulunmayan sanatçıların resimleri, ilgilenen üyeler tarafından siteye gönderilsin, yöneticiler de kendi iradeleriyle resimleri o sanatçının sayfasına yüklesin.
benim bakış açım yaklaşık olarak böyle. umarım kendimi ifade edebilmişimdir. ben bu konuda her türlü bilgi, dosya vs... alışverişi için hazırım. bu konu ya da bu konu etrafında herhangi bir konu hakkında düşüncesi olan, bana katılan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
onu bunu bilmemde oyuncuların biyografilerini dahada ayrıntılı bir şekilde anlatılırsa gerçektende iyi olur... DANIEL FLETCHER ın bahsettiği gibi.....
iyi bir forum konusu açmıssınız gercekten bıyografıler yok dnılcek kadar az cogu zaman baska sıtelerden ogrenmek zorunda kalıyorum.mesajlasma sıstemı bence bu sıtenın kusursuz calısan tek ozellıgı cunku yazılan yorumlar cogu zaman yayımlanmıyor yanı bu edıtorun falan kabul etmemesıyle alakalı degıl bı gunde 10 tane yorum yapsam 10 u bırden bazen yayımlanmıyor yanı bu ıs cıdden sansa kalmıs bırsey.puanlama sıstemınınde sacma oldugunu dusunuyorum puanlamanın sonunda hala cok bırıncılıgı olan ama bahsedılen odullerden bırını bıle alamayan arkadaslarımız var.aslında top 100 gıbılerınden bır sey ıyı olabılır en cok puanı olan uyeler yada uye ısmının yanında begendıklerıme ekle tusu olabılır en cok tıklanan yorumcu gıbılerınden falan hernyse uzatmıyım yenıden sagolun ıyı bır konu acmıssınız
Yukarıdan aşağıya doğru cevaplayayım:

Alıntı: kakaleite

sinema.com yorumcuları yani üyeler için onların yorum yapılmış köşesi olsun yani demek istediğim başka yorumcular benim hakkımda ne düşündüklerinide yassın

Böyle bir durumda yapılan yorumu editörler onaylayacaktır. Ve bir editör'ün bir kullanıcı hakkında fikir yürütmesi ve yapılan yorumu onaylaması ya da onaylamaması kullanıcının iradesi dışında bir şey olacaktır. Bunu da kullanıcının kendine yapılan yorumları kendisinin onaylaması çözer, fakat; bu da sinema.com'un bir sinema sitesinden sosyalleşme platformuna dönüşmesine yol açar.

Alıntı: DANIEL FLETCHER

ben bu konuda her türlü bilgi, dosya vs... alışverişi için hazırım

Yayınlanmasını istediğiniz her türlü dökümanı - telif haklarını göz önünde bulundurarak - editor@sinema.com adresine gönderebilirsiniz. Ayrıca eksik gördüğünüz yerlerin tamamlanması için de istekte bulunabilirsiniz.

Alıntı: egeman

yazılan yorumlar cogu zaman yayımlanmıyor yanı bu edıtorun falan kabul etmemesıyle alakalı degıl bı gunde 10 tane yorum yapsam 10 u bırden bazen yayımlanmıyor yanı bu ıs cıdden sansa kalmıs bırsey.

Yorumlarla ilgili forumda bir çok yazı yazıldı. Affınıza sığınarak silinen bir kaç yorumunuzu örnek olarak buraya copy/paste yapıyorum:

Alıntı:

Kullanıcı: egeman
Film: Eğreti Gelin
Tarih: 30 Ocak 2008, Çarşamba 17:01
cok kalıtelı bır fım

Film: Şamar Oğlanı
Tarih: 8 Şubat 2008, Cuma 21:55
zman gecırmek ıcın ıyı bır fılm

Kişi: Robert Downey Jr.
Tarih: 8 Şubat 2008, Cuma 21:38
DEMİR ADAMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Filmlere yapılan yorumlarda aranan ilk kriter okuyan diğer kullanıcılara film hakkında bir şeyler vermesi. Bir şeyler vermekten kastımız spoiler değil tabiki. 2. aşamada ise Türkçe'nin düzgün kullanımına bakıyoruz. Ufak tefek hataları gözardı ediyoruz ama 2. yorumunuzda görebileceğiniz gibi kelimelerin hiç birisi olması gerektiği gibi değil. Ayrıca tamamı büyük harften oluşan yorumlar direk siliniyor. Umarım bu konuda açıklayıcı olabilmişimdir.
1. örneğimi gostermısın ama boyle yorum yazan cok kısı var farkındaysanız ve hepsı yayımlanmıs ve aynen benım gıbı bazen hızlı yazdıkları ıcın zaman yerıne zman yazılabılıyor yanı bana bunu bahane edıyorsanız kabul ettıklerınızede bakmanızı onerıyorum
bu arada bu elestılerım sıtenın dandıklıgını vurgulamak degıl gelısmesını saglamktır
Öncelikle örenek vermemin sebebi size bir bahane sunmak değildi. Yorum onay prosedürü zaman içerisinde değişebiliyor. Bu kararlar alınmadan önce onaylanmış yorumlar da denk gelindiğinde siliniyor.
bence olması gereken bir konu.Kimin hangi filme nasıl yorum yazdığını anlamak adına insanların seyrettikleri filmlere kim nasıl yorum yazdığını gördüğü zaman en azından o kişi hakkında da fikir sahibi olur ve diğer yorumları okurken yorumcunu fikirlerini de bildiği için seyretmedikleri film yorumları hakkında da verilen not ve yorumları da daha güzel yorumlar.Ne kadar yorumlu bir cümle oldu umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdiir.

;)
Copyright © 1998-2008 Sinema.com