Mesaj: 13Vallahi, hiçbir filmi televizyonda izlemek istemem , günümüz şartlarında... ama mecburen izliyoruz o başka... sinema perdesine oranla küçük olan tüm tv ekranlarında, birçok önemli ayrıntı gözden kaçıyor ve bazen filmlerin anlaşılması önünde bile engel teşkil ediyor... ayrıca, eskiden çok iyi yapıldığını düşündüğüm dublaj olayı ya artık özensiz işlere dönüştü ya da ben sinema da hangi dil olursa olsun "orijinal dil orijinal ses" tadına vardım... trt trt diye çoğunlukla küçümser dururuz ama, ben hatırlıyorum, eskiden, bazı filmler altyazılı yayımlanırdı. ve süper olurdu... hali hazırda bazen tvden sinema izlemek istediğimde, şu filmin orijinal kaydını duyabilseydim ooff offf die iç çektiğim çok oluyor... oyuncunun kendi sesini duymak, oynadığı karakterin o andaki hissiyatını oyuncudan birebir almak, o her dilin kendine özgü müzikalitesini ve vurgularını duyumsarken, konuya daha bir hakim olmak,olayın içine iyice girmek... muhteşem .... ama herşeyin ayağa düştüğü, ucuzladığı günümüzde, dublaj da çok basit bir işmiş gibi görülmeye başlandı... her önüne gelen seslendirme yaptığını yapabildiğini sanıyor... ben yaptım oldu netekim.....
sinema , en iyi, kendi ülkesinin dilinde, kendi orijinalliği içinde, ve büyük beyaz perdede izlenir...
derim başkaca da bişi demem ;)
sinema , en iyi, kendi ülkesinin dilinde, kendi orijinalliği içinde, ve büyük beyaz perdede izlenir...
derim başkaca da bişi demem ;)
27 Şubat 2008, Çarşamba 17:27

Mesaj: 0Filmleri sinemada (beyaz perdede)izlemeyi tercih ederim.
27 Şubat 2008, Çarşamba 18:27

Mesaj: 117kardeşim çok doğru söylemişsin. ağzına sağlık. benim söylemek istediğim herşeyi söylemişsin. saydıkların arasında gerçekten en önemli olan dublaj. gerçekten de dublaj yapmanın artık cılkı çıktı. orjinaldeki ses tonlamaları, kahkalar, çığlıklar vesaire... dublajda bunlar birebir veriliyor mu?, kesinlikle hayır. kısaca filmi "yaşamanın" yolu, onu orjinalinden izlemekten geçiyor.
ikinci olarak da reklamlar. filmin en can alıcı yerinde reklam giriyor ya, işte o zaman tv'yi otuzuncu kattan aşağı fırlatasım geliyor.
binaenaleyh, hiç bir zaman tv'ye gönül bağlamadım ve bağlamam. en olağanüstü, en imkansız demediğim sürece tv'den kaçıyorum.
ikinci olarak da reklamlar. filmin en can alıcı yerinde reklam giriyor ya, işte o zaman tv'yi otuzuncu kattan aşağı fırlatasım geliyor.
binaenaleyh, hiç bir zaman tv'ye gönül bağlamadım ve bağlamam. en olağanüstü, en imkansız demediğim sürece tv'den kaçıyorum.
27 Şubat 2008, Çarşamba 18:32

Mesaj: 212tv'yı actıgınız zaman sacma sapık programlar ızlemek yerıne hangı fılmı ızlemek ıstersınız yazmalıymısım konu olarak...
bende ızlemek ıstedgım fılmı tabıkı orjınal halıyle sınemada ızlemek ısterım.turkceye cevrılen fılmlerın buyuk bı bölümü yanlış cevırı sonucunda anlam kargasası yaratıo akıllarda.
bende ızlemek ıstedgım fılmı tabıkı orjınal halıyle sınemada ızlemek ısterım.turkceye cevrılen fılmlerın buyuk bı bölümü yanlış cevırı sonucunda anlam kargasası yaratıo akıllarda.
28 Şubat 2008, Perşembe 10:17

Mesaj: 155Televizyonda film izlemek kadar sinir bozucu bir şey olabilir mi? Reklamlar, aptal aptal altyazılar... Film sinema salonunda ya da DVD' de izlenir.
29 Şubat 2008, Cuma 15:33

Mesaj: 138Bende sinema ve dvd yi tercih ederim. Ancak beğendiğim bir tv de veriliyorsa oturup seyrederim.
22 Nisan 2008, Salı 16:01