Rıfat ILGAZ'ın aynı isimli romanından sahneye uyarlanan ve Türk sinema tarihinin en önemli başyapıtlarından biri olan HABABAM SINIFI serisinide bu kategoride unutmamak lazım. Gerek oyuncuların kendileri gerek sergiledikleri performans ve kendileriyle özleşmiş olan rolleri ile eminim hepimizin hayatında unutulmaz insanlar haline gelmiştir. Ve okul hayatımızda hepimizin en az birer tane karakterini layık gördüğümüz arkadaşımız olmuştur. Şu anda hayatta olan ve olmayan tüm oyunculara teşekkür ediyor, hayatta olmayanları ise rahmetle anıyorum...
Espriler çok güzel yani o Kel Mahmut ile öğrencilerinm arasındaki lişki de çok yerliyerinde.
Birbirlerini çok seviyorlar.

Hepsi; o ekranın içinde güzel.
)
Yenileriyle eski Hababam filmlerine ihanet ettiler. Özellikle de Ferdi Eğilmez, babası Ertem Eğilmez'e büyük saygısızlık yaptı.
Bence hababam sınıfı filmleri (yeşilçam dönemindeki) çok çok güzeldi espriler muhteşemdi ama günümüzdeki hababam sınıfını hiç ama hiç başarılı bulmuyorum mesela serinin 3. ve 4. filmleri hiç hoşuma gitmedi .
Evet, o yeniler hiç iyi değil, cidden hakaret yapılmış....
Zaten yeni yapım Hababam Sınıfı filmleri tamamen maddi çıkarlar için çekilmiş filmlerdir. En azından farklı isimlerle izleyicilere sunulabilirdi. Yine Hababam Sınıfı olarak lanse edildiği için bir kıyaslama durumu söz konusu oldu. Ve durum maalesef hüsranla son buldu...
Bunun için isterseniz yenilerin kötülüğünden değil eskilerin güzelliğinden bahsedelim isterseniz...
hababam sınıfı serısı zaten turk sınemasının basyaptı...ama o yenı hababam fılmlerını cekmek buyuk hata bence cunku ortaya herhangı bişe koyamadı..akla tek gelen maddı cıkar
yeni çekilen hababamlardan ne kadar hazzetmiyorsam eski hababamlara da bi o kadar bayılıyorum.....
şu sıralar yeni orjinal bir film çeviremedikleri için sürekli eski türk filmlerini taklit ediyorlar.hababam sınıfını taklit bile edememişler.usta oyunculara haksızlık edildiğini düşünüyorum.
Copyright © 1998-2008 Sinema.com