Harry Potter hayranlarının burada buluşmasını istedim. Filmlerle kitaplar arasındaki farkları, filmlerdeki eksiklikleri ve yanlışlıkları tartışalım istedim. Bu farklılıkları keşfedeniniz varsa lütfen burada önce benimle, sonra herkesle paylaşsın.
İlk filmle -felsefe taşı- başlayalım. Bence en çok farkın ve eksiğin olduğu film felsefe taşı. harry'nin okula başlayana kadarki bilinçsiz olarak yaptığı büyüler filmde bahsedilmiyor.kitapta, mektuplardan kaçmak için bir sürü yere gidiyorlar. son olarak, deniz fenerine gidiyorlar. ama filmde direk deniz fenerine gidiliyor. mcgonagall kitapta herkesin korktuğu, asla gülmeyen, katı bir öğretmen olarak anlatılıyor. ancak filmde bunlardan eser yok. kitabın sonunda harry mahzenlere giderken bir sürü engeli geçiyor. sonlarda da karşısına iksir engeli çıkıyor. bu kadar engelden sadece satranç kısmı filmde gösteriliyor...
şimdilik bu kadar. hatırladıkça yazmaya devam edicem. siz de bildiğiniz yanlışlıkları, eksiklikleri, farklılıkları buraya yazabilir, herkesle paylaşabilirsiniz.
hepinize iyi seyirler...
Harry Potter hayranlarının burada buluşmasını istedim. Filmlerle kitaplar arasındaki farkları, filmlerdeki eksiklikleri ve yanlışlıkları tartışalım istedim. Bu farklılıkları keşfedeniniz varsa lütfen burada önce benimle, sonra herkesle paylaşsın.
İlk filmle -felsefe taşı- başlayalım. Bence en çok farkın ve eksiğin olduğu film felsefe taşı. harry'nin okula başlayana kadarki bilinçsiz olarak yaptığı büyüler filmde bahsedilmiyor.kitapta, mektuplardan kaçmak için bir sürü yere gidiyorlar. son olarak, deniz fenerine gidiyorlar. ama filmde direk deniz fenerine gidiliyor. mcgonagall kitapta herkesin korktuğu, asla gülmeyen, katı bir öğretmen olarak anlatılıyor. ancak filmde bunlardan eser yok. kitabın sonunda harry mahzenlere giderken bir sürü engeli geçiyor. sonlarda da karşısına iksir engeli çıkıyor. bu kadar engelden sadece satranç kısmı filmde gösteriliyor...
şimdilik bu kadar. hatırladıkça yazmaya devam edicem. siz de bildiğiniz yanlışlıkları, eksiklikleri, farklılıkları buraya yazabilir, herkesle paylaşabilirsiniz.
hepinize iyi seyirler...
21 Şubat 2008, Perşembe 17:48

Mesaj: 28ilk kitapta harry biletini aldıktan sonra dursleylere dönüp 1 ay kadar kalıyor fakat filmde biletini aldığı gibi trene biniyor.
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:35

Mesaj: 28birinci kitapta dudley sarı saçlı olarak tasvir ediliyor fakat filmde siyah saçlı
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:39

Mesaj: 281. kitapta Harry Malfoy'la ilk başta Cüppe dükkanında karşılaşırken filmde okulda karşılaşıyor.
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:39

Mesaj: 282. kitapta Malfoy'la olan düelloda Harry ona gıdıklama büyüsü olan Rictusempra'yı yaparken filmde bu büyüyü yaptığında Malfoy takla atıp yere düşüyor.
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:40

Mesaj: 282.Filmde Serseri Bludger'' adlı bölümün sahnesinde Harry'nin sol kolunun yaralandığı gösteriliyor, ancak hikayede Harry'nin sağ kolu zarar görüyor.
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:40

Mesaj: 283. filmde Harry dursleylerde büyü yapıyordu ama okul dışında büyü yapmak yada dışı.
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:41

Mesaj: 283. kitapta Harry ve Hermione kurtadamdan kaçmak için Hagrid'in kulübesine giderken
filmde Yasak Orman'a gidiyorlar.
filmde Yasak Orman'a gidiyorlar.
10 Mayıs 2008, Cumartesi 18:42

paylaşımların için çok teşekkürler... inanamadım... hala da inanamıyorum... o kadar bekledim ki onlarca harrypotter hayranından cevap... anasayfada forumlar kısmında başlığımı görünce şok oldum.... bu kadar şeyi bir seferde yazmış olmana ayrıca şok oldum..
)
gerçekten çok güzel yerleri yakalamışsın. çoğunu hatırladım... benim yakalayamadığım yerleri yakalamışsın... tekrar teşekkürler...
paylaşımların için çok teşekkürler... inanamadım... hala da inanamıyorum... o kadar bekledim ki onlarca harrypotter hayranından cevap... anasayfada forumlar kısmında başlığımı görünce şok oldum.... bu kadar şeyi bir seferde yazmış olmana ayrıca şok oldum..
)gerçekten çok güzel yerleri yakalamışsın. çoğunu hatırladım... benim yakalayamadığım yerleri yakalamışsın... tekrar teşekkürler...
10 Mayıs 2008, Cumartesi 22:15

Mesaj: 285. kitapta esrar dairesinde Ron'a beynler saldırıyordu fakat filmde bu bölüm yok
17 Mayıs 2008, Cumartesi 13:22

Mesaj: 285. kitapta kehanet harry ile neville merdivenden çıkarken kırılıyordu fakat filmde lucius malfoy kırıyor.
17 Mayıs 2008, Cumartesi 13:23

Mesaj: 42Arkadaşlar siz filmle kitabın aynı olmasını bekliyorsunuz ama kitap çok uzun ve ayrıntılı o yüzden senaristler kitabı en uygun şakilde filme uyarlıyorlar.Bu nadanla bunlar yanlışlık değildir.
18 Mayıs 2008, Pazar 11:59

bazı yerler var ki gerçekten seni haklı çıkarıyor. ama sadece çok az bir kısım...örnek verecekolursak; dördüncü filmde harrynin kanının kazana düşmesiyle içindeki sıvının kırmızıya dönüşmesi. bu, bana mantıklı gelen bir değişiklik. çünkü kitapta sıvı beyaza dönüşüyor. yine örneğin beşinci filmde kehanetin lucius malfoy tarafından kırılması harry'le ron'un kırmasından daha iyi. çünkü voldemortun lucius'a kızması için geçerli bir neden falan... ama ikinci filmde diagon yolunda harry'nin gözlüğünü mrs. weasley değil de hermione'nin düzeltmesi bence yanlış. çünkü hermione harry'nin gözlüğünü birinci filmde tamir etmişti zaten. aynı şeyi ikinci kez görmenin manası yok...
o yüzden ben, yapılan diğer şeyleri yanlış diye değerlendiriyorum...
bazı yerler var ki gerçekten seni haklı çıkarıyor. ama sadece çok az bir kısım...örnek verecekolursak; dördüncü filmde harrynin kanının kazana düşmesiyle içindeki sıvının kırmızıya dönüşmesi. bu, bana mantıklı gelen bir değişiklik. çünkü kitapta sıvı beyaza dönüşüyor. yine örneğin beşinci filmde kehanetin lucius malfoy tarafından kırılması harry'le ron'un kırmasından daha iyi. çünkü voldemortun lucius'a kızması için geçerli bir neden falan... ama ikinci filmde diagon yolunda harry'nin gözlüğünü mrs. weasley değil de hermione'nin düzeltmesi bence yanlış. çünkü hermione harry'nin gözlüğünü birinci filmde tamir etmişti zaten. aynı şeyi ikinci kez görmenin manası yok...
o yüzden ben, yapılan diğer şeyleri yanlış diye değerlendiriyorum...
18 Mayıs 2008, Pazar 15:03