Harry Potter hayranlarının burada buluşmasını istedim. Filmlerle kitaplar arasındaki farkları, filmlerdeki eksiklikleri ve yanlışlıkları tartışalım istedim. Bu farklılıkları keşfedeniniz varsa lütfen burada önce benimle, sonra herkesle paylaşsın.
İlk filmle -felsefe taşı- başlayalım. Bence en çok farkın ve eksiğin olduğu film felsefe taşı. harry'nin okula başlayana kadarki bilinçsiz olarak yaptığı büyüler filmde bahsedilmiyor.kitapta, mektuplardan kaçmak için bir sürü yere gidiyorlar. son olarak, deniz fenerine gidiyorlar. ama filmde direk deniz fenerine gidiliyor. mcgonagall kitapta herkesin korktuğu, asla gülmeyen, katı bir öğretmen olarak anlatılıyor. ancak filmde bunlardan eser yok. kitabın sonunda harry mahzenlere giderken bir sürü engeli geçiyor. sonlarda da karşısına iksir engeli çıkıyor. bu kadar engelden sadece satranç kısmı filmde gösteriliyor...
şimdilik bu kadar. hatırladıkça yazmaya devam edicem. siz de bildiğiniz yanlışlıkları, eksiklikleri, farklılıkları buraya yazabilir, herkesle paylaşabilirsiniz.
hepinize iyi seyirler...
Harry Potter hayranlarının burada buluşmasını istedim. Filmlerle kitaplar arasındaki farkları, filmlerdeki eksiklikleri ve yanlışlıkları tartışalım istedim. Bu farklılıkları keşfedeniniz varsa lütfen burada önce benimle, sonra herkesle paylaşsın.
İlk filmle -felsefe taşı- başlayalım. Bence en çok farkın ve eksiğin olduğu film felsefe taşı. harry'nin okula başlayana kadarki bilinçsiz olarak yaptığı büyüler filmde bahsedilmiyor.kitapta, mektuplardan kaçmak için bir sürü yere gidiyorlar. son olarak, deniz fenerine gidiyorlar. ama filmde direk deniz fenerine gidiliyor. mcgonagall kitapta herkesin korktuğu, asla gülmeyen, katı bir öğretmen olarak anlatılıyor. ancak filmde bunlardan eser yok. kitabın sonunda harry mahzenlere giderken bir sürü engeli geçiyor. sonlarda da karşısına iksir engeli çıkıyor. bu kadar engelden sadece satranç kısmı filmde gösteriliyor...
şimdilik bu kadar. hatırladıkça yazmaya devam edicem. siz de bildiğiniz yanlışlıkları, eksiklikleri, farklılıkları buraya yazabilir, herkesle paylaşabilirsiniz.
hepinize iyi seyirler...
21 Şubat 2008, Perşembe 17:48

Mesaj: 117ikinci kitapta -sırlar odası- diagon yolunda harry'nin gözlüğünü ron'un annesi tamir ediyor. ama filmde hermione tamir ediyor...
21 Şubat 2008, Perşembe 17:51

Mesaj: 117dördüncü kitapta -ateş kadehi- petigrew harry'den kan alıyor, voldemort'u oluşturmak için kazana atıyor. kan kazana düştüğü anda içindeki sıvı beyaza dönüşüyor. ama filmde kırmızıya dönüşüyor...
21 Şubat 2008, Perşembe 17:54

Mesaj: 117üçüncü kitapta -azkaban tutsağı- sirius harry'e süpürge hediye ediyor. bu, kitabın ortalarında geçiyor. ama filmde en sonda gösteriliyor...
21 Şubat 2008, Perşembe 17:57

Mesaj: 117dördüncü kitapta -ateş kadehi- dumbledore harry'e priori incantatem olayının ne olduğunu açıklıyor. yani voldemortla harrynin karşı karşıya geldiği anda asalarının neden birbirine kenetlendiğini açıklıyor. ama filmde bu olayın adının priori incantatem olduğunu söylüyor, ama hiç bir açıklama yok. kitabı okumayan bir kişinin bu olayı anlaması imkansız.bu arada bilmeyenler varsa açıklayayım; aynı telekten yapılmış asalar birbirlerine karşı işlemezler. harry ile voldemortun asası aynı telekten, anka kuşu teleğinden yağıldığı için birbirlerine işlemiyor.
21 Şubat 2008, Perşembe 18:02

Mesaj: 117dördüncü kitapta harry evden ayrılana kadar ki bölümlerin hiçbiri filmde yok. bunlardan en önemlisi, bay weasley ile oğulları fred ve goerge'un harry'nin yanına gelip onu evden götürmeleri.
21 Şubat 2008, Perşembe 18:05

Mesaj: 80filmlerin nerdeyse hiçbiri kitaba bağlı olmadı nedense olamadı keşke her film saatlerce sürse de kitaba bire bir uygun olsaydı ama artık eski ilgim ve sevgim kalmadı harry potter a karşı sıktı beni
(
(22 Şubat 2008, Cuma 20:25

Mesaj: 73son film zümrüdü anka yoldaşlığında kitapta öğrenciler DO toplantılarının tarihini demir paralardan öğreniyorlar ve bakanlığa giderken neville ve luna bu paralar sayesinde yardıma koşuyor filmde bu yok ve filmde DO toplantılarını ispiyonlayan cho olarak gösteriliyor fakat kitapta cho nun bir arkadaşı söylüyor toplantıyı yaptıklarını
22 Şubat 2008, Cuma 23:18

Mesaj: 185ben harry potter hayranı degılım ama muthıs bır malzeme olmasına ragmen fılm resmen yerlerde surunuyor .eksıgının adam akllı bır yonetmenın fılmı yonetmemesıdır dıye dusunuyorum ılacıda tım burton dır tam bır tım burton fılmı olacak potansıyele sahıp ayrıca johnny depp e de ufak bır kotu adam rolu verılırse kı tım burton ve depp ayrılmaz fılm sınema tarıhıne gecer dıye dusunuyorum yoksa boyle 7fılm olcak anca 20 yıl sonra yenıden cekımını beklıces
23 Şubat 2008, Cumartesi 17:20

çok önemli bir noktaya ayak bastın. bu ve bunun gibi ince detaylar hiç bir zaman hiç hiç bir filmde gösterilmedi. bu birçok film ve tür için geçerli. ama harry potter birçok film arasında bu ince detaylar konusunda en önemlilerinden. sen gerçekten güzel bir yeri yakalamışsın, ben bunun gibi onlarcasını biliyorum. bu kadar ince detaylara inmiyorlar.
paylaşımın için teşekkür ederim...
çok önemli bir noktaya ayak bastın. bu ve bunun gibi ince detaylar hiç bir zaman hiç hiç bir filmde gösterilmedi. bu birçok film ve tür için geçerli. ama harry potter birçok film arasında bu ince detaylar konusunda en önemlilerinden. sen gerçekten güzel bir yeri yakalamışsın, ben bunun gibi onlarcasını biliyorum. bu kadar ince detaylara inmiyorlar.
paylaşımın için teşekkür ederim...
23 Şubat 2008, Cumartesi 18:30

sen de güzel bir noktaya ayak basmışsın. yönetmen filmin şekillenmesinde en büyük unsurdur. sana kesinlikle katılıyorum. yönetmen çok önemli. yönetmenin izlediği strateji filmin şekillenmesinde, anlamlanmasında vs... çok önemli.
paylaşımın için teşekkürler...
sen de güzel bir noktaya ayak basmışsın. yönetmen filmin şekillenmesinde en büyük unsurdur. sana kesinlikle katılıyorum. yönetmen çok önemli. yönetmenin izlediği strateji filmin şekillenmesinde, anlamlanmasında vs... çok önemli.
paylaşımın için teşekkürler...
23 Şubat 2008, Cumartesi 18:33

Çok enteresan bir şeyi daha keşfettim.
dördüncü kitapta -ateş kadehi- ikinci görevde harry sudan yüzerek çıkıyor. son anda ron ona yardım ediyor falan... ama filmde suyun dibinde mahsur kalıyor. ve sonunda "ascendio" adlı bir büyüyle sudan fırlatılarak çıkıyor.
ancak bu kadar farklı bir şey yapılabilirdi resmen...
mantık açısından bakıldığında hani saçma değil. filmografi açısından bakıldığında da uygun. ama kitapta var olmayan bir isim ("ascendio" adlı büyüyü kastediyorum) nasıl oluyor da filmde kullanılıyor? yani sonuçta bu filmin orjinali olan eserler var. yazar o eserde yazmamışsa, filmde neye göre, ya da kimin yetkisiyle, kimin bilgisiyle böyle birşey gerçekleştiriliyor, ben anlamadım.
Çok enteresan bir şeyi daha keşfettim.
dördüncü kitapta -ateş kadehi- ikinci görevde harry sudan yüzerek çıkıyor. son anda ron ona yardım ediyor falan... ama filmde suyun dibinde mahsur kalıyor. ve sonunda "ascendio" adlı bir büyüyle sudan fırlatılarak çıkıyor.
ancak bu kadar farklı bir şey yapılabilirdi resmen...
mantık açısından bakıldığında hani saçma değil. filmografi açısından bakıldığında da uygun. ama kitapta var olmayan bir isim ("ascendio" adlı büyüyü kastediyorum) nasıl oluyor da filmde kullanılıyor? yani sonuçta bu filmin orjinali olan eserler var. yazar o eserde yazmamışsa, filmde neye göre, ya da kimin yetkisiyle, kimin bilgisiyle böyle birşey gerçekleştiriliyor, ben anlamadım.
2 Mart 2008, Pazar 18:54

Mesaj: 0Bence bu konuları tartışmaya bile gerek yok.Çünkü her zamanyani her filminde ayrıntıya yer vermiyorlar.Bu da beni sinir ediyor, oysa ofilm aynı kitaptaki gibi olsa ne güzel olur.
2 Mart 2008, Pazar 19:12

Mesaj: 117kitaptakilerin aynısını filmde izlemek istemek konusunda haklısın, cingöz recai. ancak ben bu forumu tartışmak için değil, bilgi alışverişi olsun diye açtım. duyulduğunda, öğrenildiğinde şaşırıldığına inandığım için açtım. çünkü bir çok harry potter sitesinde bu konunun en çok paylaşım yapılan konu olduğunu gördüm. bizim sitemizde de çok fazla harry potter hayranı var, bunu bizzat biliyorum.
o yüzden amacım tartışmak değil, bilgi alışverişi. yoksa isteğinde sana aynen katılıyorum. bu konuda müsterih ol. keşke gerçekten kitabı aynen filmde görsek. yani kitabın tamamını filme aktarmak tabii ki olanaksız ama en azından değiştirmeden ve sadece gerçekten önemsiz yerlerden kırparak kitabı filme aktarsınlar isterim.
o yüzden amacım tartışmak değil, bilgi alışverişi. yoksa isteğinde sana aynen katılıyorum. bu konuda müsterih ol. keşke gerçekten kitabı aynen filmde görsek. yani kitabın tamamını filme aktarmak tabii ki olanaksız ama en azından değiştirmeden ve sadece gerçekten önemsiz yerlerden kırparak kitabı filme aktarsınlar isterim.
3 Mart 2008, Pazartesi 22:10

Mesaj: 212Öncelikle tebrik ediyorum harika bir forum konusu
Harry Potter serisinin kıtaplarını okudum ama suan hatırlıomusun dıye sorarsanız hatırlamıorum...
Ama ilk kitabın filmi cıktıgı zaman açıkçası kıtapta olup ta fılmde olmayan karelere çok takmıstım kafayı.; kıtabı okurken hayal gucumde canlandırdıgım ve olması gereken hıc bısey fılmde yoktu (sadece ilk fılm ıcın degıl dıgerlerı ıcınde söylüyorum)
harry 'ın ilkokuldayken okulda yaptıgı buyuler , hayvanat bahcesınde yılanla konusması , felsefe taşı na ulaşmaya çalışırlarken bı takım ıksır ıcmelerı vs...
Mutlaka kıtabı okuyanlarda bı beklentı vardı , fakat fılmı ızledıkten sonra beklentıler suya dustu
Harry Potter serisinin kıtaplarını okudum ama suan hatırlıomusun dıye sorarsanız hatırlamıorum...
Ama ilk kitabın filmi cıktıgı zaman açıkçası kıtapta olup ta fılmde olmayan karelere çok takmıstım kafayı.; kıtabı okurken hayal gucumde canlandırdıgım ve olması gereken hıc bısey fılmde yoktu (sadece ilk fılm ıcın degıl dıgerlerı ıcınde söylüyorum)
harry 'ın ilkokuldayken okulda yaptıgı buyuler , hayvanat bahcesınde yılanla konusması , felsefe taşı na ulaşmaya çalışırlarken bı takım ıksır ıcmelerı vs...
Mutlaka kıtabı okuyanlarda bı beklentı vardı , fakat fılmı ızledıkten sonra beklentıler suya dustu

7 Mart 2008, Cuma 11:24

Mesaj: 408baştan yanlışlık var zaten film nerede kitabı nerede filmi kitabının yanında sıfır kalır ama böyle olmaması gerekiyordu diye düşünüyordum kitabını okuduktan sonra filmi bana çok saçma filmler gibi geliyor az buçuk iyi bir yönetmen ve senaryonun uzatılması bence ama
7 Mart 2008, Cuma 12:00