Mesaj: 9-Bir sahnede hemen her atın üzengilerle dizginlendiği görülüyor.Oysa üzengi 4.yyda icat edildi. Antik Yunan da savaşçıların hiçbiri bıyıklı değilken Truva Savaşı ndakiler nedense bu akıma uymuş.
Hektor'un Truva Savaşı nı başladığını Truva halkına haber vermek için seslendiği sahnede askerlerden "yaşa!" nidaları yükseliyor.Kalabalığa baktığımızda herkesin kıpırdaman baktığını görüyoruz.Biri bağırdı da kaçtı mı acaba?
))
Hektor'un Truva Savaşı nı başladığını Truva halkına haber vermek için seslendiği sahnede askerlerden "yaşa!" nidaları yükseliyor.Kalabalığa baktığımızda herkesin kıpırdaman baktığını görüyoruz.Biri bağırdı da kaçtı mı acaba?
))Alıntı:
18 Şubat 2008, Pazartesi 14:48

Mesaj: 57evet biraz tarih bilgisi olan bir insanın rahatlıkla farkedebileceği bir sürü hata vardı filmde bir de yönetmen ve senaristler homeros'un destanını kendi kafalarına göre çevirdikleri için tarihi film özelliği neredeyse kaybetmişti.Filmde aşil'in kuzeni olarak tanıtılan çocuk aslında kuzeni değil aşille beraber büyük bir savaşçıdır filmde gösterildiği gibi süt bebesi değil yani ama şu hesap var mutlaka... sen benim kuzenimi aldın ben de senin kuzeninin canını mı
aşil'in öldüğü yada ölemediği sahne mi demeliydim
çok uzun sürüyordu ölebilmesi için paris kaç ok attı ben sayamadım ama aşil bu, koskoca kahraman kolay ölür mü
)bir de truva şehri filmde anlatıldığı gibi savaşlardan değil depremlerden dolayı yıkılmış bunu da belirtiyim...
aşil'in öldüğü yada ölemediği sahne mi demeliydim
çok uzun sürüyordu ölebilmesi için paris kaç ok attı ben sayamadım ama aşil bu, koskoca kahraman kolay ölür mü
)bir de truva şehri filmde anlatıldığı gibi savaşlardan değil depremlerden dolayı yıkılmış bunu da belirtiyim...7 Mart 2008, Cuma 22:42

Mesaj: 0Bir de şey vardı hangi sahne emin değilim büyük ihtimal savaştan önceki günün sabahı olan. Güneş denizin üsütünden doğuyor. Ama hepimiz biliyoruz ki Truva'dan bakınca deniz batıda kalıyor. Filmi Yunanistan'da çektikleri için başlarına gelmiş bir hata.
13 Mart 2008, Perşembe 23:18