donnie darkonun sonu
film cok guzeldı bır sey demıyorum ama sonundan bırsey anlamadım bırısı yardım ederse muthıs olur hatta super olur saolun sımdıden
iki tip evren var. birincisi normal olan herşeyin yolunda gittiği esas evren. ikincisi ise teğet evrenler ki bunlar zamanın dokusunun zedelenmesi sonucu oluşup esas evreni yokedebilir. bu bilimkurgu mantığını önlemek amacıyla bi alıcı gerekiyor. donnie darko bi alıcı. filmdeki teğet evren saldırısı da pek tabii ki nereden geldiği belli olmayan uçağın motoru. aslında nerden geldiği belli ancak olması gerekenden 28 gün önce oluyor bu olay. yani teğet evren devreye giriyor esas evren yerine.

ölüm nine kitabında alıcı'nın olaylarla alakadar bi ölü tarafından yönlendirileceğini yazıyo. yani frank. yani tavşan. yani 28 gün sonraki kıyafet balosunda ablasının tavşan kostümündeki erkek arkadaşı. dolayısıyla o uçak motorunun ilk olarak eve düşmesi ne kadar normalse, donnie'nin o tavşan profilini zihninde canlandırması da o kadar normal.

frank'in yönlendirmesindeki donnie, fizik öğretmeniyle iletişim kurup çok önemli bi kıtabı öğreniyor. aynı okuldan mezun ölüm nine'nin kıtabı. bu teğet evren geyiği o kitapta yazıyor. ve kendisinin alıcı olduğuna inanıyor. zamanda nasıl yolculuk yapılcağını da kitapta okuyan donnie, bi portal bulup 28 gün öncesine dönüyor. odasında ölümü bekliyor ve 28 gün boyunca yaşanan olayları silmiş oluyor. ne kız arkadaşı ölüyor, ne de annesiyle kardeşinin bulunduğu uçak düşüyor. bi anlamda iki taşla bi kuş vuruyor

geleceğe dönüş filmi vardı hepimiz biliyoruz. bu serinin bi filminde; geçmiş tarihte (55di di mi), kötü adam eski halini buluyor ve gelecekten getirdiği kumar oyunlarının tarihçesi kitabını kendine veriyor. sonra doktor ve martin normal zamana döndüklerinde (bu da 85 olmalı), bıraktıkları gibi bi hayat bulamadıklarını görüyorlar. biçok zaman makineli filimde aynı mantık var.

yani her hareketimiz, geleceği kurguluyor. mesela ben diyelimki 2046 yılında çok zengin olup faydalı işler yapıcam. ama yarınki halı saha maçımda kalp krizi sonucu ölüyorum ve bu olmuyor. ölmeseydim çok değişik şeyler olcaktı belki ilerde ve herkes için aynı şey geçerli ve birbirine bağlı. yapılan en ufak bişey bile geleceği katmerli bi biçimde etkileyebilir.

demek istediğim o uçak motorunun donnie'yi öldürmemesi sonucu bu üzücü olaylar sırageliyor. belki de donnie en başında ölseydi, ne yarışma için başka bi şehre gidecekti kız kardeşi ne de böyle bi yarışma olacaktı, ne bilim. ben öyle düşündüm ancak filimde benim de anlamadığım karışıklıklar yok değil.

sonuçta bu üzücü olaylar sanırım teğet evreni devreye sokan zamanın zedelenmesi sorunsalı ve bunun sonucu, bu olaylar sonucunda ölmüş olan bi yönlendirici eşliğinde donnie herşeyi başa almaya çabalıyor. belki o da bilmiyo öyle yaptığını ancak bi bulmaca çözer gibi sonuca ulaşıyor.

bilmiyorum ne kadar doğru ancak şu da çıkabilir ortaya, donnie'nin kaderi ölmekmiş. ölmeyerek kadere karşı çıkıyor ve bu başına çok daha büyük sorunlar açıyor. bilemiyorum. zaman tüneli filminde de vardı. profesör kız arkadaşı bi soyguncu tarafından öldürülünce zaman makinesi yapıp geri dönüyor ve onu kurtarıyor. bu sefer de at arabası kıza çarpıp ölüyor.

Film ile ilgili kafada olusan soruların bir kısmının cevaplarına sitesinde ulasabilirsiniz. Teget evren olayı Ölüm ninenin yazmıs oldugu kitapta geciyor ki bu kitabın içindekilere filmin sitesinde ulasabiliyoruz. Ayrıca donnie öldükten sonra kız kardesinin sahneye cıkıpta öle bir performans gösterebileceğini sanmıyorum. Yani böyle düsünürsek o zaman kız kardeside gruptaki dierleri de ölmeyecek. Anneside yasıyacak, ögretmeni kovulmayacak falan filan.

Yani sonunda Donnie gercekten de süper kahraman oluyor cıkıyor

bunlar ınt ten blduklarım ekleyecek bırı warmı
bence sonu yok
Ben iyisi mi şu filmi bir daha izleyeyim ondan sonra yorum yaparım
ii olur bende fılmı 5. kez ızledım sonra anlayabıldım
Gerçektende kimse anlamamış yada zihinlerini dökemiyorlar gerçektende olabilir. Anlamış ama dışarı yansıtamamak dile getirememek
Copyright © 1998-2008 Sinema.com