Forum » Mısır Patlağı » Soru & cevap
Artistlerin birçokları neden 'Mavi Gözlü'?
Hemen hemen sinamaya gitmeyenimiz yoktur. Sinema dendiğinde Amerikan filmleri akıla gelir. Gerçekten bu sektörde bir numaradırlar. Bir çok filmlerini beğeni ile izlemişimdir. Ve birçoklarımız da buna katılacaktır. Diğer ülkelerde de güzel filimler çekilmiştir ama Amerikan filmleri kadar çoğunluk teskil etmezler.

Son zamanlarda filmlerde ve özellikle artistlerin seçiminde birşeye dikkat çekildiğini görmekteyim. Hafızamı yokladığımda bunun gerçekten bu boyutta olduğunu düşünmemekteyim.

Şimdi ki artistlere baktığımda gözlerinin renginin mavi olduğunu görmekteyim. Diyeceksiniz ki: Mavi olsa ne olur? 'Hem mavi göz rengi insana yakışıyor' dersiniz. Tabii ki birşey olduğu yoktur. Ama başrol oyuncusunun ve yardımcı roldeki oyuncularında hemen hemen hepsinin de mavi gözlü olması beni pek şaşırtmaktadır. Bu olaya bir iki filmde rastlasam tesadüfdür diyebiliridim ama bir çok filmde rastlarsam tesadüfün ilerisine geçmiştir.

Sizlerin bu konuda fikri ne olabilir?
Amerikan filmleri hiç de bir numara değildir!!!
amerikan filmlerinin bir kısmı hariç genelde hep kendilerini metediyorlar
Adı üstünde artist oldukları için işte onları bizlerden ayıran özelliklerden en küçüğü
amerikan filmleri bencede 1 numara degildir. şaçmalık bir zamanlar ramboyla gerçek olmaya en yakın hayali kahramam yarattılar. şimdide dünyada ABD ye kafa tutabilecek başka ülke kalmadıgı için doga üsttü hayali kahramalar yaratıyolar sürekli uzaylılarla şavaşıp duruyolar kolay kolay sosyal içerikli bir film çıkartamıyolar ben buna deginmek istedim ama mavi gözler olsa ne olur olmasa ne olur diyerekte fikrimi ortaya koyabilirim.
amerikan filmleri 1 numara görünsede değil, avrupa çok daha iyi film yapıyor bence. mavi göz meselesine gelince,ben o kadar da dikkat etmedim bu duruma ama film artisti olabilmenin özelliklerinden biri olsa gerek, yada kişiyi bu konuda öne geçiren bir özellik...
Amerikan filmleri bir numara derseniz,diğer ülke sinemalarına örAvrupa,Uzakdoğu vb.....)haksızlık edersiniz
Bu biraz genetik bir durum. Şayet Amerika Hindistan'ın yerinde olsaydı, hep esmer kara gözlü artistler olurdu. Sende "neden amerikan sinemasında hiç mavi gözlü oyuncu yok dikkatinizi çekti mi?" diye soru sorardın muhtemelen. Ben de bu açıklamanın tersini yapardım.
Copyright © 1998-2008 Sinema.com