Forum » Filmler » Klasikler & Kült Filmler
arkadaşlar kült filmler diyince AKİRA KUROSAWA
bence sinemanın ne demek olduğunu ve kült filmlerin nasıl ortaya çıktığını anlamak istiyorsanız akirqa kurosawa filmlerine bakın yada gelin isterseniz rezervar köpekler,casablanca,bir zamanlar amerika ya da isterseniz emir kusturica y ada las won trier bakalım ya da pasolini eğer büyük bir kült film arşivi diyorsanız ben burdayım zehir gibiyim bu konuda bu arada yaşımda 28 unutmayın ama çok seviyorum sinemayı
ozminya arkadaş evet ben neden akira kurosawa dedim çünkü ondan sonra yapılan çok güzel filmler çoğu akira kurosawadan etkilenmişler.O yüzden dedim akira kurosawa..
arkadaslar oncelıkle kült fılm tabırının tanımını yapmak lazım..ama bu tanımda laıklık ıgı ne oldugu bellı degıl maalesef..en ıyısı ornek vererek acıklayalım...mısal sınemaseverler tarafından herzaman bır eniyi 10 yapılsa ve daıma bu 10 da yer bulan savıng prıvate ryan...nedense hıc bır zaman kult fılm sıralamalarında yer almaz ama bır full metal jacket nedense hep vardır bu sıralamalarda..yıne bır ornek verırsek ,titanic ve casablanca.....ıkısıde mukemmel bır ask fılmı ıkısıde aglatır ama nedense titanic gelmıs gecmıs en ıyı gişe hasılatı rekorunu kırmasına ve en cok ızlenen fılmlerden bırı olmasına ragmen kult mertebesıne ulasamamısdır..ozmn nedır kült fılm.....kült olmus derken bır kıtleye mal olmus pesınden kosturmus fılmmı yoksa bır turun baslangıcına sebeb olan yada bulundugu ture yenı bir soluk getıren filmmi?????
sanırım kült kelımesı cok goreceli bır kavramm...o yuzden ortak bır kult fılm listesı aranmamalı.ve hakkında tartısılmamalı.....cunku herkesın hayatına etkı eden fılmler onun ıcın bır külttür..ve kımse neden o kült dıye itıraz edemez...

bu arada sınemanın yaşla ılgısı yok ne kadar fılm ızlersenız ızleyın kendınızı lutfen bu konuda karar merciği ılan etmeyın..
ramco1905-arkadaş kült filmin ne olduğu konusunda bir tartışmam yok yazdıklarım da hepsi kült film dediğimde bişey yok sadece bir arkadaş bana radyo ve tvde okuduğunu söyledi. Bende kült filmin ne olduğunu anlamak istiyorsan ve sinemada zevk almak istiyorsan AKİRA KUROSAWA nın filmlerini izle ve mesjını karşılık ben o filmleri yazdım. Ayrıca kült filmin tanımınıda yanlış yazmışsın öyle benim ve senin karar verdiği gibi değil ben bu kült filmdir dememle kült film olmaz.Sinema konusunda uzman olan kişiler ve o filmin ne kadar izlenildiği de değil.O filmin sanat yönünden kült film olup olmadığı önemlidir.Bu konuda buyrun gelin sinema konusunda ne kadar iyi olduğumu göreceksiniz lütfen tanımadan etmeden öznel eleştri yapmayalım.....Kült film kişilere göre değişen bir şey değildir....
Bir filmi kült yapan şey onun ne kadar izlenilip izlenmediği,ne kadar beğenilip beğenilmediği değildir.Eğer film kendi türüne yeni ve farklı bir bakış açısı getirmişse,daha önce yapılmamış bir şeyi kamera kullanımı,uzun-kısa plan çekimler vs.yapmışsa kısacası sinema sanatının ilerlemesine incir çekirdeği kadar katkısı olmuşsa o film külttür ister sevin ister sevmeyin...O yüzden kült kavramı kişiden kşiye değişen birşey değildir sinema öğrencilerine o yüzden kült filmler izlettirilir ki yeniliklere ve yaratıcılığa açık olsunlar diye..Bernardo bertolicci,Roman polanski,Stanley kubrick,Tim burton,David fincher,milos forman bu açıdan sevdiğim ve beğendiğim yönetmenlerdendir....
anlamadımki bu egonu kim şişirdi bu kadar tamam aferin biliyorsun sinema hakkında herşeyi ama bu laflarının insanlara itici geldiğini bilmiyorsun
ATİLLA DORSAY'ın yüzyılın yönetmenleri ve yüzyılın filmleri diye bir kitap var.yararlanabileceğiniz bir kitap...
alın size bir kült film KAYIP OTOBAN ......
Arkadaşlar Akira Kurosawa ile ilgili saptamaların çoğu doğru. Özellikle onun filmlerinden "esinlenme" sahtekarlığını Hollywood uzun zaman yapmıştır. Eeee kimseye boşuna "İmparator" denmiyor. benden de küçük bir tavsiye RAN'ı izlemeden film izledim demeyin, tam bir şölen.....
unsalesen arkadaş sonunda beni anlayan biri çok sevindim.Harikasın sonradan çevrilen 7 silahşörler seven samuray dan esinlenerek yapılmıştır.
KAYIP OTOBAN iyi bir filmdir ancak kült film kabul edilemez bence... PEDRO ALMADOVAR ın filmleri gelecekte kült mertebesine yükselecek filmlerdir.
TMR arkadaşım ben demiyorum kayıp otoban kült film.sinemada kayıp otoban kült filmdir.ister araştır.
Copyright © 1998-2009 Sinema.com