Mesaj: 18bence sinemanın ne demek olduğunu ve kült filmlerin nasıl ortaya çıktığını anlamak istiyorsanız akirqa kurosawa filmlerine bakın yada gelin isterseniz rezervar köpekler,casablanca,bir zamanlar amerika ya da isterseniz emir kusturica y ada las won trier bakalım ya da pasolini eğer büyük bir kült film arşivi diyorsanız ben burdayım zehir gibiyim bu konuda bu arada yaşımda 28 unutmayın ama çok seviyorum sinemayı
5 Şubat 2008, Salı 01:06

Mesaj: 0Merhaba, sinema TV öğrencisi olarak kült arşive benimde ihtiyacım var. Burada isimler yazmışsın istersen diğer isimleri de yazda bizde faydalanalım. Teşekkürler Paylaşımınız için.
8 Şubat 2008, Cuma 18:56

Mesaj: 0kült filim derseniz ben kesinlikle geleceğe dönüş serisi derim.çünkü geröekten o yıllarda çekilmiş en muhteşem filimdir geleceğe dönüş.gerek oyunculuk olsun gerek konusu olsun film baştan sona heyecan,aksiyon ve bol komedi içeriyor.

10 Şubat 2008, Pazar 00:39

Mesaj: 85kurosawa yı anlamak için Dreams "Düşler" i izlemenizi tavsiye ediyorum. Episodik bir anlatımla mükemmel görüntü yönetimi birleşiyor, şiir gibi bir film ve çok katmanlı hikayeler ortaya çıkıyor
12 Şubat 2008, Salı 12:33

Mesaj: 80kült fimler dediğimizde benim aklıma gelenler genelde Alfred Hitchcock un filmleridir.
VERGİTO ( yükseklik korkusu )
PSYCHO ( SAPIK )
REAR WİNDOW ( ARKA PENCERE )
THE BİRDS ( KUŞLAR )
yıllarını yazmadım ama bu siteden de kolaylıkla bulabilirisniz
VERGİTO ( yükseklik korkusu )
PSYCHO ( SAPIK )
REAR WİNDOW ( ARKA PENCERE )
THE BİRDS ( KUŞLAR )
yıllarını yazmadım ama bu siteden de kolaylıkla bulabilirisniz
14 Şubat 2008, Perşembe 20:58

Mesaj: 80VERTİGO yu yanlış yazmışım bu arada ayıp olmasın Alfred abimize
))
))14 Şubat 2008, Perşembe 20:59

Mesaj: 18evet arkadaşlar yazdığınız filmler de klasik filmlerden hepside kült film benim demek istediğim renklerin kullanımı arkadaşın dediği gibi dreams seven samuray,ran kagamusha,dersu uzala,kızıl sakal ayrıca ingrid bergman passolini,yani daha çok sayarım bir zamanlar amerika,boş ev,yüzyüze,gugukkuşu,çikolata casablanca yeterki siz söyleyin arkadaşlar nasıl film istediğinizi ben cevap veririm 700 tane kült filmim var.. sizlerle paylaşabilirim yeterki cevap yazın bana..
alcatraz kuşçusu,alcatrazdan kaçış,dünyanın orta yerinde aşk için ağlıyorum,baba serileri, V FOR vard,eternal sunshine,tez.salo neyse arkadaşlar bukadarlık yeter hangi tarz filmler sevdğinize de bağlı ama tarantino yu da unutmayayım bu arada arkadaşlar..
alcatraz kuşçusu,alcatrazdan kaçış,dünyanın orta yerinde aşk için ağlıyorum,baba serileri, V FOR vard,eternal sunshine,tez.salo neyse arkadaşlar bukadarlık yeter hangi tarz filmler sevdğinize de bağlı ama tarantino yu da unutmayayım bu arada arkadaşlar..
14 Şubat 2008, Perşembe 23:28

Mesaj: 18gizemingo arkadaş geleceğe dönüş bence kült filmler arasına girmez ama konunun farklı olması biraz çekici hala getiriyor ama bir filmin klasikleşmesi için yeterli bir şey değil bence
14 Şubat 2008, Perşembe 23:30

sana bir liste hazırlamak isterdim.Ama inanırmısın okadar film var ki nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum...
emir kusturica yıçok beğenirim(ak kedi kara kedi,çingeneler zamanı,underground müzikleri bile yeter )
zaten Akira kurosawayı yazdım.
Quentin tarantino filmleri
Pedro almadovarı da unutmayayım(kötü eğitim,annem hakkında herşey ...)
Bir zamanlar amerikayı mutlaka izle..papillion,alcatraz kuşçusu,casablanca.amistad.1900 efsanesi,traning days,alpacinonun yüzyüze.Johny deep beyaz şeytan ve çikolatası, yaşamın renkleri,alacakaranlık samurayı,oldboy,boş ev,şimdilik bu kadarlık yeterli değilse sonra da devam ederim..Tabii bazı arkadaşlar sakın demesin ha bunlar kült film değil bazıları, doğrudur. Ama olabilecek filmler var...
sana bir liste hazırlamak isterdim.Ama inanırmısın okadar film var ki nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum...
emir kusturica yıçok beğenirim(ak kedi kara kedi,çingeneler zamanı,underground müzikleri bile yeter )
zaten Akira kurosawayı yazdım.
Quentin tarantino filmleri
Pedro almadovarı da unutmayayım(kötü eğitim,annem hakkında herşey ...)
Bir zamanlar amerikayı mutlaka izle..papillion,alcatraz kuşçusu,casablanca.amistad.1900 efsanesi,traning days,alpacinonun yüzyüze.Johny deep beyaz şeytan ve çikolatası, yaşamın renkleri,alacakaranlık samurayı,oldboy,boş ev,şimdilik bu kadarlık yeterli değilse sonra da devam ederim..Tabii bazı arkadaşlar sakın demesin ha bunlar kült film değil bazıları, doğrudur. Ama olabilecek filmler var...
14 Şubat 2008, Perşembe 23:38

Mesaj: 18arkadaşlar sırada kieslowski var aşk üzerine kısa bir film.red,blue ,white, ölüm üzerine kısa bir film bunları da izlemenizi tavsiye ederim..
17 Şubat 2008, Pazar 01:02

Mesaj: 18stalag17-das boot diye film var bulursanız izleyin mutlaka...
17 Şubat 2008, Pazar 01:22

Mesaj: 0gugukkuşu arkadaşım ve diğer arkadaşlarım üşenmeden yazmışsınız uzun uzun teşekkür ederim.
Eğitimimle alakalı birçok film izlemeliyim sizden de fikirlerinizi aldım.
kendinize iyi bakın...
Eğitimimle alakalı birçok film izlemeliyim sizden de fikirlerinizi aldım.
kendinize iyi bakın...
18 Şubat 2008, Pazartesi 20:52

Mesaj: 18kagankarasu arkadaş al sana akira kurosawanın tüm filmleri bu güzeeliği unutma...AĞUSTOSTA RHAPSODY
BAD SLEEP WELL
DERSU UZALA
DREAMS
HİDDEN FORTRESS
HİGH&LOW
İKİRU
KAGEMUSHA
MADADAYO
RAN
RASHOMON
RED BEARD
SANJURO
SEVEN SAMURAY
YOJİMBO
LOVER DEPTHS
Bi de dünyada en fazla yorumlanan filmin rear window olduğunu biliyormusun?
BAD SLEEP WELL
DERSU UZALA
DREAMS
HİDDEN FORTRESS
HİGH&LOW
İKİRU
KAGEMUSHA
MADADAYO
RAN
RASHOMON
RED BEARD
SANJURO
SEVEN SAMURAY
YOJİMBO
LOVER DEPTHS
Bi de dünyada en fazla yorumlanan filmin rear window olduğunu biliyormusun?
18 Şubat 2008, Pazartesi 22:33

Mesaj: 18bir arkadaşım orson wallesten bahsetmiş evet dünyanın en iyi filmlerinden biri sayılan yurttaş kane var
citizen kane )
citizen kane )20 Şubat 2008, Çarşamba 09:23

Mesaj: 26kült film mertebesinin en başına hiç düşünmeden 'animals and the toolkeeper' yerleştiririm..özellikle işlenenn tema ve bu temayı yönetmenin ele alış şekli, filmde ki farklı kamera açıları ve görüntü yönetmeninin filme kattığı zenginlik gerçekten tarifsiz..
-filmin künyesi-
yönetmen: michael di jiacomo
görüntü yönetmeni:alik sakharov
oyuncular:tim roth,mili avital,rod steiger,mickey rooney ve john turturro
-filmin künyesi-
yönetmen: michael di jiacomo
görüntü yönetmeni:alik sakharov
oyuncular:tim roth,mili avital,rod steiger,mickey rooney ve john turturro
20 Şubat 2008, Çarşamba 18:11

Mesaj: 57akira kurosawa'nın filmlerinden rashomon'u izledim ben sadece. Bir cinayeti 4 farklı kişinin gözünden anlatıyordu kimin doğru kimin yalan söylediğini çıkartamıyordunuz hatta bu filmden sonra 'rashomon effect' diye bir bakış çıkmış o dönemin sineması için büyüleyici gerçekten daha sonra bu filmin bir türk versiyonu da yapıldı galiba ama adını hatırlayamıyorum analtıcılardan hangisi doğru söylüyordu acaba ölen adam mı ,karısı mı,olayı gören kişi mi,yoksa haydut mu ..insalların bencilliği ve yalanları üstüne kurulu çök güzel bir filmdi ama hala kimin doğru söylediğini çıkaramıyorum.

7 Mart 2008, Cuma 23:08