Forum » Mısır Patlağı » Fuaye
Bir Sinema Filmine Gitmenizdeki En Büyük Etken Nedir?
1) Oyuncular
2) Konu
3) Yönetmen
4) Çok tavsiye edildiği için
5) Diğerleri...

NOT:Tek bir seçenek seçerseniz daha iyi olur

Benim cevabım konu olacak.
Senaryo..! İkinci olarak yönetmen..!
bir tanesini seçmek mümkün değil, çünkü sinema tüm bunların ve fazlasının toplamı... biri ya da öteki değil... dolayısıyla bir filmi izlemeye , sinemaya gitmeye karar verirken de bunlar hepberaber etkili oluyor. soru, sıralama sizin için nasıl diye sorulsa daha yerinde olurdu gibime geliyor...o yüzden bu şekilde cevap verebilirim. benim için sıralama:
senaryo
yönetmen
sair ekip ( görsel-işitsel sanatlarla emeği geçenler)
oyuncular
ve tüm bu sayılanların daha önceki çalışmalarına karşı olan yaklaşımım (beğemem ya da beğenmemem)
konu
Hem yönetmeni hemde konusu önemli bence
Kendi açımdan söylemiyorum ama insanlar genelde sanki bu duyulacakmış gibisinden tabikide tuzu biberi olan oyuncular ve yönetmen de iş yatıyor kişiler arasında
Senaryo
Oyuncu
Yönetmen
Bazen fragmanlarını zıleyıpte gıttığım fılmler olmuyor değil..
*ızleyıpte olcaktı pardon...
6) Hepsi

Bence Bu secenekte olmalıydı. Çünkü ben hepsine önem veririm.

Öncelik sırasına göre;

*Senaryo
*Yönetmen
*Oyuncular
En başta yönetmen,
İki çok önemli referans verir
1- Eğer autor ise (yani senarist ve yönetmen ise) daha önceki filmlerini hatırlayarak izleyeceğiniz film hakkında kesine yakın bir bilgi sahibi olursunuz
2- Eğer ki popüler filmlerin yönetmeni ise ne kadar becerikli olduğunu ve neler çıkarabileceğini bilirsiniz
3- Öyle ya da böyle her yönetmenin sinamatografik bir tarzı vardır ve bu filmlerine yansır

Sonra produktör
Çünkü bazı produktörler marka gibidir. Jerry Buckheimer filimnin nasıl bir şey olacağını bilirsiniz. Oyuncu ya da yönetmen önemli değildir.

Son olarak oyuncular
1- Çünkü bazı oyuncular seçicidir. Her filmde rol almazlar.
2- Bazı oyuncuların ekran kimliği baskındır. Sadece belirli tipteki rolleri canlandırırlar. Arnold, Sylverster, Bruce en çabuk akla gelen örneklerdir.

Dip not: Bazı filmler de sadece görüntü yönetmeni ya da senarist için izlenebilir. Christopher Doyle görüntü yönetmenlerine iyi bir örnektir. Ya da Guillermo Arriaga ve Charlie Kaufman gibi senaristler
hissiyat.
oyuncular we senaryo
yönetmen de önemli benim için yani bazen konuya bakmadan yönetmeni seviyorsam giderim ama genelde en büyük etken konu tabi ki
kate winslet,johnny depp,amy redford,jim carrey..
konu ve oyncular..............
Copyright © 1998-2008 Sinema.com