Mesaj: 18dikkat edersen benim nickim ama istersen akira kurosawa filmletine bakalım birazda
5 Şubat 2008, Salı 01:02

evet çok güzel ama ben muhteşem sıfatını bu film için kullanamıyorum
evet çok güzel ama ben muhteşem sıfatını bu film için kullanamıyorum
7 Mart 2008, Cuma 00:43

Mesaj: 59guguk kuşu'nu hocamız bize sınıfta izlettirmişti.sonra da bu filmden sınav yapmıştı filmde kullanılan renkleri, karakterleri ,balık tutma sahnesini, kızılderilinin davranışını, baş karakterin 'civil disobedience' olup olmadığını uzun uzun tartışmıştık ve bende o zaman bir filme nasıl bakılması gerektiğini anlamıştım.milos forman'ın şaheser filmi daha ne denebilir filmde hemşire karakteri oscar aldı hatta orjinal ismi one flew over the cuckoo's nest ,guguk kuşu yuvasından biri uçtuA] olarak çevrilebilir türkçeye filmin renk kullanımına iyi dikkat edin iyi bir yönetmenin işini nasıl yaptığını anlayacaksınız aslında bakabilene bir sürü mesaj var filmin içinde ama onu merak edenlere anlatırım

7 Mart 2008, Cuma 22:56

Mesaj: 121kesinlikle sana katılıyorum çok ağlamıştım hiç unutamadığım filmlerden biridir.
11 Mart 2008, Salı 10:13

Mesaj: 12Filmin orjinal ismi: one flew over cuckoo's nest. "Cuckoo" ingilizce argosunda "Deli" manasına gelmekte. yani çevirirken aslında "birisi deliler aleminden ayrıldı." şeklinde çevrilebilir.
15 Mart 2008, Cumartesi 22:45

Mesaj: 3Kesinlikle güzel bir film, muhteşem olup olmaması o kadarda önemli değil, sanırım filmde heyecanın az olması izleyicileri değişik düşüncelere alıyor.
26 Nisan 2008, Cumartesi 16:52

Mesaj: 110jack nicholson ın en iyi performansını sergiledigi filmlerden biri digeride the shining dir.
30 Nisan 2008, Çarşamba 17:25

Mesaj: 40genel yorumlara katılıyorum; bencede iyi bir film.
özellikle Jack Nicholson'ın, kağıt oynadıkları sahnede diğer oyuncuya "Tanrım buna inanamıyorum; sen deli misin ha??" deyişi muhteşemdi :-)
özellikle Jack Nicholson'ın, kağıt oynadıkları sahnede diğer oyuncuya "Tanrım buna inanamıyorum; sen deli misin ha??" deyişi muhteşemdi :-)
25 Mayıs 2008, Pazar 12:41

Mesaj: 60guguk kuşunun gerçek hikayesini ve içeriğini merak edenler asıl romanını okusunlar bence ken kesey yazmış.film olarak bakıldığıda oscarlarda 5te 5 yapan ender filmlerden(en iyi erkek ve kadın oyuncu yönetmen senaryo ve yapım) ama ken kesey bu filmi kesinlikle rededer çünkü yazdığı gibi çekilmez kitabın ana karakteri ve romanın gidişatı reis bromden tarafından anlatılır ve belirlenir fakat filmde reisi doğru düzgün görmeyiz bile. bu yüzden film olarak baktığımızda evet klasik ama doğru çekilmiş bir film değil.
12 Temmuz 2008, Cumartesi 19:40