Forum » Filmler » Künye
NURİ BİLGE CEYLAN
Uzak ve İklimler gibi iki başyapıt kazandırdı sinemamıza.Zeki Demirkubuz'la birlikte sanat filmi yapan en iyi isimdir.Filmlerindeki görüntü estetiği,ışık kullanımı,senaryo mükemmeldir.Oyunculuğu biraz zayıf olsa da, az diyalog ve bol görüntüyle yaptığı anlatımına hayranım.
Başarılı bir yönetmen!!!
ülkemizde sinema adına hakkıyla bir şeyler vermeye çalışan ender insanlardan..iklimler'de ki gibi kendisini kamera önünde görüp rahatsız olan bir izleyici olarakdan keşke hep kamera arkasında kalsa diye iç geçirmiyor değilim=)
"İklimler", iki insan birbirine aşık olduğu halde, nasıl birbiriyle iletişim kuramaz ve sevdikleri kadar nefret eder?! Gerçekten de bir başyapıt....
iklimler filminde izleyenler hatırlar nuri bilge ceylan ın oynadıgı karakter karısını ızlıyor karısı tarıhı eserlere bakarken ... o sahne basladıgında ılerıye sarmaya baslayın x32 fln yapsanda 15 dk da gecmıyor gercekten tarzı flan cok farklı.belkıde bu yuzden sevılıyor ben onu gus van sant a benzetıyorum...neyse benım benzetmem bı ıse yarıcak sankı=)
Uzak filmi beni çook etkilemiş muhteşem bir yönetmen.
MERHABA ARKADAŞLAR;

Sinemada ve diğer sanat dallarında,eser icra edilirken ya da oluşturulurken estetik,edebi ve tiyatral
bir takım hususlar mümkün mertebe ciddiye alınmalıdır. Eserler,eksikleri ve yeterlilikleri ölçüsünde parça parça değerlendirilmeli,filmi okumaktan ziyade,filmi yürüten dinamikleri de dikkate alarak sağ-
lıklı ve ayağı yere basan değerlendirmeler yapılmalıdır bana göre.

Bir sinema filminin bağımsız ya da şirket işi (yanlış olsa da popüler diye bilinir) olması o filmin
yukarıda bahsi geçen öğelerin bir kısmını hiçe sayarak oluşturulmuş olmasını gerektirmez.

Örneğin bir filmde ışık kullanımı çok iyidir fakat işitsel öğeleri sağlıksız ve yanlış kullanılmıştır.Bu o filmin
diğer artılarını öldürmelidir.Çünkü bu tarz komplike işlerde,zincirin bütün halkalarının sağlam olması gerekir.Bütün seyirciler o kadar insaflı veya dikkatsiz değildir.

İnsanları da tıpkı filmler gibi bir bütün olarak görmek gerekir. Aksi halde ne iyi bir sanatçı ne de sağlıklı
hareket eden bir insan olmak mümkün değildir!

HEPİNİZE SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM DOSTLAR...
minimalist sinema yapan bir yönetmendir Nuri Bilge Ceylan buna Zeki Demirkubuz u da eklemek lazım filmleri Ticari sinemadan farklı olarak hayatın içinden filmlerdir.Hayatta ne varsa o..
mesela kasaba filmi gerçekten mükemmel doğa görüntüleri az diyaloglu minimalist anlatımıyla gerçekten çok hoşuma giden bir film ben buna uygun yabancı yapımlardan da bir iki örnek vermek istiyorum doğanın içene girdigimiz filmler: pasir-texas ve Grbavica filmi (türkçesini bilmiyorum) bu filmlerde gerçekten çok etkileyiciydi.
3 Maymun Filmiyle Cannes Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülünü almış, ödülünü alırken ödülü açıklayan kişi Sean Penn, ödülü veren kişi ise Faye Dunaway iken "i dedicate this prize to my lonely and beautiful country which i love passionately." (ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum.)
demiş muhteşem yönetmen.
Tebrikler ve Teşekkürler

Nuri Bilge CEYLAN
Nuri Bilge Ceylan, üçüncü kez yarıştığı Cannes Film Festivali'nden yine eli boş dönmedi ve "Üç Maymun" filmiyle En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu

Bende daha hiç bir filmi izlemedim cannes ödülü almş bu filmleri izlemek gerekir diye düşünüyorum.
nuri bilge ceylan en iyi yönetmen ödülünü almıştır,büyük mutluluk türk sineması adına..........
pek kaliteli yönetmenlerimizden bir digeri.severim sayarım filmlerini zevkle izlerim.
Copyright © 1998-2008 Sinema.com