Forum » Filmler » Film müzikleri
Ana Haber Bültenlerinde Katledilmiş Şaheser Film Müzikleri
Bunlar talihsiz bir şekilde gerksiz haberlerin fon müziği olmuş klasiklerdir. Bir kaç örnek vermek gerekirse:
Clint Mansell - Lux Aeterna (requiem for a dream)
Yann Tiersen - J'y suis jamais alle (Amelie Poulain)
Hans Zimmer - Pirates of the Caribbean soundtrack
Rob Dougan - Clubbed to death (the matrix Soundtrack) gibi...
haberlerde uyusturucu ile ilgili bişey olsa requiem calabilir hadi neysede digerleri nasıl olmus onu anlamadım
Objektif olmaya çalışıcağım. Müzik vazgeçilemez bir unsurdur hemen hemen herşey için. Arkadaşlarımızın şikayetçi oldukları konu bu tür sanat müziklerinin haber bültenlerinde heba edilmiş olması.

Fakat bir noktayı atlıyoruz galiba , o nokta ise şu: Bu müzikler izinsiz yayınlanmıyor. Yani bu müziklerin yayınlanması için insanlar müzik yapımcısından izin alıyorlar,belli bir ücret ödüyorlar sonra haber bültenlerine koyabiliyorlar müzikleri.

Müzikler katlediliyor demişsiniz. Eğer dediğinize katılmış olsydım o zaman bu müzikleri yapanların kendi müziklerini katlediyorlar görüşüne katılıyorum demek olurdu,değil mi?

Müzikleri, yapımcısı haberdar olmadan hiçbir şekilde açık ortamlarda yayın yapamazlar. Bu yazdıklarımda yanlış bir nokta var ise bir başkasının beni uyarması ve düzeltmesinden memnuniyet duyarım.
müzik çok ciddi bir sanattır ve özellikle film müziği yapmak daha da emek isteyen bir iştir. çünkü filmi bi anlamda müzikler anlatır. evet haber bültenleri izinsiz kullanmıyor bu müzikleri yapımcılarda satarak kedi kendilerini katletmiş oluyorlar ama başka besteler mi yok su yüzüne çıkmamış bir çok genç var kendini henüz duyuramamış yapımcılara para harcanacağına bunları bulsalar ya böylece yayınlanan habere görede müzik yapılmış olur. requem for a dream tüketim toplumunun iç yüzünü anlatan sistem karşıtı bir filmdir ve müzikleride buna uygun olarak rahatsız edici makine seslerini andıran müziklerdir.haberlerde kullanılıpta anlamı yitirtilmemelidir. sadece bu film için değil taiki her türlü film müziğinden bahsediyorum adı üstünde filmin müziği
Yazdıklarına katılıyorum sinema hastası ve bi'şey eklemek istiyorum.

Müzik ve haber arasında bir bağlantı olmayabilir anlam bakımından. Yani müzik yukarıyı anlatırken haber bülteninde müziği aşağı olarak kullanıyorl olabilirler. Bu birazda insanların bakış açısına dayanıyor.

Sözsüz, sadece enstrümana dayalı müzikler insanlarda hep farklı bir his uyandırır. Kiminde acıyı kiminde mutluluğu. Göreceli bir kavram da diyebiliriz. Yani haber bültenlerinde yayınlanan fon olarak kullanılan bu şaheser müzikleri bu şekilde de kavramak mümkün.

Yazında birde genç yeteneklerden bahsetmişsin. Onlar neden konmuyor demişsin. Bunun tek bir açıklaması var. Çok para harca çok para al politikası. Haber bültenine tanınmış bir müzik koymak var , tanınmamış bir müzik koymak var.

Birazda komplesk var diyelim hadi . Çünkü bir kanal tanınmış bir müzik koyarken diğerinin ondan geri kalmak gibi bir endişesi olduğundan o da dünyanın parasını vererekten bir başka tanınmış müziği koyar bültene.

Aslında bu çok ikilemli bir konu olmuş Gerçekten çok ikilem yaşanabilecek bir konu açmış arkadaşımız. Konuyu açan arkadaşımıza teşekkürler.

Copyright © 1998-2009 Sinema.com