Forum » Filmler » Film müzikleri
Ana Haber Bültenlerinde Katledilmiş Şaheser Film Müzikleri
Bunlar talihsiz bir şekilde gerksiz haberlerin fon müziği olmuş klasiklerdir. Bir kaç örnek vermek gerekirse:
Clint Mansell - Lux Aeterna (requiem for a dream)
Yann Tiersen - J'y suis jamais alle (Amelie Poulain)
Hans Zimmer - Pirates of the Caribbean soundtrack
Rob Dougan - Clubbed to death (the matrix Soundtrack) gibi...
Haklısın arkadaşım bu kadar harika müzikler özelliklede flimdeki mükemmelleğine baktığımız zaman basit sıradan bi müzikmiş gibi haber bültenlerinde çalması benide çok üzmektedir...
Bestecinin,filmi sahne sahne izleyip film müziklerini ona göre bestelediğini ve bu sanatın çok zahmetli olduğunu dikkate alsalar bu kadar zalim olamazlardı herhalde.Tabi vicdanları varsa...Bu ülkede sanat ve sanatçı değer görmüyor maalesef!
iyi bir konuya değinmiş thedoctor. haberlerde, kocası kadını terk etmiş kadın ağlamaklı saçmalıyorken, fonda Lux Aeterna çalıp çalıp duruyor, çok sinir bozucu bir şey. Ya da memleketimden manzaralar tarzı indirim haberlerinde falan özellikle Amelie'nin müzikleri, ya da sıcak gelişme haberlerinde karayip korsanlarının müzikleri, clubbed to death gibi. Müziğe bu kadar aşina edince insanları bir yerden sonra sıkıyor tabii. Bir sürü böyle film müzikleri medyamızda katledilmiş durumda maalesef.
benim merak ettiğim bu filmlerin dağıtımcıları film müziklerininin böyle hoyratça kullanılmasından hiç mi rahatsız olmuyorlar, bunun peşindne yasal yollarla hiç mi koşmuyorlar anlamıyorum
Ali Kırca haber bültelerinde özellikle Karayip Korsanları müziklerini duymak mümkün. Hatta bazende Yüzüklerin Efendisi müziklerini.
evet sonuna kadar katılıyorum. özellikle requiem for a dream bi haber bültenine olur mu yaa???
Birde şu yönden bakalım.Düne kadar haberlerde hiçmiş şekilde müzik kullanılmıyordu ve O haber insana işlemiyordu.Şu an çoğu kanallarda müzik eşliğinde haberler yayınlanıyor.Haber içeriğine görede müziklerin çok uyum sağladığını görüyorum.Bu bence müziğin kalitesini düşürmez aksine nekadar geniş bir sanat olduğunu gösterir.
Ben seçtim
Hans Zimmer - Pirates of the Caribbean soundtrack
bu muzikler sadece haberlerde katledilmiyor. herhangi bir powerpoint sunusunun ya da internetteki bir futbolcu videosunun altına da konuluyor. bu beni daha cok rahatsız ediyor. bunun yanında gecenlerde izlediğim bir artistik patinaj gosterisinde de yine Requiem calıyordu. yabancı bir ulkenin sporcuları bu muzik esliğinde gosteri yaptılar. bence bu muzikler sadece ulkemizde değil butun dunyada harcanıyor.
kesinlikle ama en çok kullanılan sountrack Eye Of The Tigerdır kesinlikle hiç kuşkusuz
bi programın belli başlı unsurları vardır ve bu unsurlardan birisi de müziktir.
bazı arkadaslar "şu şarkı " haber bültenine olur mu falan diye yazmıs.
eğer haberdeki ya da -herhangi programdaki- müzik izlenen programın etkisini daha da arttırıyorsa ve izleyicinin dikkatini dağıtmıyorsa sorun yoktur. müzik en önemli unsurlardandır.
Tebrikler, the_doctor. Gercekten güzel bi noktaya değinmissin, bende cok muzdaribim bu konudan.Müziğin vazgecilmez bi unsur olduğu konusunda hem fikirim fakat amac haberin etkisini arttırmak ise; eminim izleyici-dinleyici üzerinde daha fazla etki bırakacak melodiler vardır. Bu şarkıların kullanılması bizim gibi sinema severlerin sinirini bozmaktan başka bir etki bırakmıyor kanımca..
bu başlık açılması gerkiyordu bu adamlar ya gitsinler kendi müziklerini yaratsınlar ya da hiç müzik olmadan yayın yapsınlar nasıl bu güzelim eserleri yazık edebiliyorlar anlamıyorum!???
babbitt brothers in vegas-rain men bu akımın öncüsü olmuştur =)
Evet ya hele requiem for a dream.Olur olmaz haberlere koyuyorlar
Copyright © 1998-2009 Sinema.com