SLM BİR HEVESLE PUAN VERİYORUZ İŞLEME ALINMADIĞINI FARKEDİYORUZ(PUAN YOK YANİ) YORUMLARI BEĞENMİYORMUSUNUZ ANLAYAMADIM BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM
Filmlere oy vererek kazandığınız SinePuan'lar anında hesabınıza geçiyor. Yorumlar ise onaylandığında SinePuan'lar hesabınıza geçiyor. Kurallara uyan bütün yorumlar onaylanıyor, beğenilmeyen yorumların silinmesi gibi bir durum sözkonusu değil.
bu konunun 50.kez açılması...
egeman kusura bakma ..yorumlamada kurallar nedir diye sorsam?

Aslında süriye haklı, yorum kurallarını dile getirdiğim her başlıkta gereksiz tartışmalar çıktığı için mesajlar silinmiş. Kısaca değineyim:

1) Yorumların tamamı büyük harfle yazılmamalı
2) Yorumda bir anlam bütünlüğü olmalı, ki bu da yazım kurallarına uygun olması demek. Ufak tefek hatalara tolerans gösterilse de okuyunca hiç bir şey anlaşılmayan yorumlar siliniyor.
3) Küfür, argo, hakaret içermemeli ya da bu anlamı çıkaracak kelimeler içermemeli.

Bu üstteki kurallara uymayan yorumlar direk silinir. Bunun dışında yazdığınız yorum okuyana film ya da kişi ile ilgili fikirler verebilecek nitelikte olmalı. Tek kelimelik "süperrrrrrrrr", "şahaaaane" gibi yorumlar onaylanmazken, klişe cümleler içeren yorumlar onaylanır ama pek sıcak bakılmaz
bu yorum konusunda çok kişinin canı yandı bence kurcalamayalım ben öyle yapıyorum oluruna bırakalım burak ıda urastırmayalım
hiç süperrrrrrrrrr vb..yazmadığımı söylemeden edemiyeceğim .burak beye teşekkürler
hakkaten, yoldan geçen adama filmin ismini söylesen süper der ismi hoşuna gittigi için. anlamsız yorumların silinmesi en dogru ve, yorum yapanlar sadece puan için yapmasınlar diye bkz: kopy paste ile yorum yazmak... durumlarının önüne geçilmesini saglayacaktr.
ben yorum yazmıştım bi iki filme ve bi süre onaylanmadı. ben de nie onaylamadınız die sorgulayıcı bi yorum daha yazdım nasılsa bu da onaylanmaz die ama o saçma yorum onaylanmış. anlam veremedim!!! filmle ilgili hiç bişey yok o yorumda... moderatör beye duyurulur...sadece belki bi cvp alırım die yazmıştım
Bence yeterliliği olmayan yorumlar sisteme alınmamalı.. Her yorumun onaylandığını ve her yorumun 100 puan olduğunu kabul edersek şunu söylemeliyim ki sitede 90000 puanın üzerinde arkadaş gördüm bu da en iyi ihtimalle 900 film yada haber yorumu ediyor.. Ki eminim daha fazlası da vardır..

Basit bir hesapla 900 yorumun sadece yarısı filmler için desek; her film 2 saat olsa; yine 900 saat film izlemiş olmak ve bu filmlerle ilgili yorum yapacak yeterli bilgiye haiz olmak demektir.. Takdir edersiniz ki iş yaşantısı olan normal insanlar için bu inanılmaz bir rakam.. Ayrıca haber okuyup yorumlamak ta ekstra zaman demek..

Benim bu bağlamda söylemek istediğim tek şey var.. Bence "güzel film olmuş" gibi gereksiz yorumlar hiç sisteme alınmamalı.. Zira böyle düşünürsek "ben beğenmedim" in de sisteme alınması gerekir ki bu saçma sapan bir ortam yaratır.. Film hakkında bilgi almak isteyen insanın okuması gereken şeyler yorum alanına alınmalı..

Ayrıca 2009 un Mayıs ayında gösterime girecek filmin şimdiden 8 rating'de olması da başlı başına saçma bir durum.. Ben film puanlamasının tamamen puanlamaların dışında kalması taraftarıyım..

Çok uzun oldu biliyorum ama ben bu söylediklerimi zaman zaman yorumlarımda da belirtiyorum ve şimdiye kadar yorumum yayınlanmıyor gibi bi şikayetim de olmadı.. Arkadaşlara da bu konuda teşekkür ediyorum fikirlerimi paylaşmamı sağladıkları için.

Yanlış anlaşılmasın lütfen ben oturduğum yerden çemkirme yapmıyorum sadece bu geri bildirimler ile sistemi daha efektif kullanabiliriz diye düşünüyorum.. Okuyanlara vakitlerini ayırdıkları için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

HuSs
sadece iyiydi,süperdi gibi bir yorum yazmamış olsam da benimde aynı filme ya da aynı oyuncuya 2 defa yorum yazmak zorunda olduklarım oldu..ikisinde de aynı şeyler yazıyor olmasına rağmen birincisi yayınlanmayıp,ikincisi yayınlandı..ayrıca o tarz yorumlarında onaylandığı bir sürü film gördüm sitede..nasıl bir aksaklık varsa umarım çözüm bulur..
bende yorumlarımın onaylanmadığını sanıyodum ama baktım bi kaç gün sora çıktılar demek biraz geç okuyolar. ama ben nie onaylamadınız die bi yorum daha yapma gafletinde bulundum ve o bile onaylandı ya silin o yorumu lütfenn!!!! yöneticilere nasıl ulaşabilirim acaba biri bilgi verebilir mi?
@HuSs:
1 - Puan sisteminde direk ortalama alınmıyor. Özel bir algortima ile puanlar hesaplanıyor.
2 - Film vizyona girmeden önce verilen puanlar sayılmıyor. (Daha doğrusu film vizyona girdikten sonra puanlar daha adil oluyor. Vizyona girmeden önce görünen puanlar aslında bir beğeni belirtisi.)
3 - Puan verdiği filme yorum yapanların puanları ortalamayı daha çok etkiliyor.
4 - Bazı yorumcuların puanları daha çok etkilerken bazıları hiç etkilemiyor. (Yani yaptığınız yorumların niteliğine göre editörler size bir sınıf atıyorlar.)
5 - Imdb puanları film puanını %30 oranında etkiliyor. Ve puanlar belirli aralıklarla güncelleniyor.

Bunların hepsi otomatik olduğu için arada aksaklıklar olabiliyor. Aslında bunlardan önce kullanıcıların bilinçlenmesi lazım. O nedenle kurallara uymadığını düşündüğünüz yorumları lütfen şilkayet edin.
öncelikle sevgili huss a belitmek istediğim bir konu var:
bir sinemasever olarak (ailecek öyleyiz) yıllardır film izlerim ve elimden geldiğimce bu sektörü takip ederim.iddiam yoktur ama sitede çok çok daha önce izlediğim filmlere de yorum yazıyorum(ki bu filmi izledim ama hatırlamıyorum gibi yorumlara da rastlıyorum ve açıkcası haklılarda..)
bu sebeptendir ki bu kadar film şu saat eder hesabı yanılma payı yüksek bir hesaplama
insanın izlemediği ama gerek oyuncuları gerek yönetmeni ya da konusu sebebiyle merakla beklediği filmlere birşeyler yazması bence yanlış değil bence.ne de olsa altı ay öncesinden seyircinin nabzına göre reklam tarzı belirliyorlar..
ama çok sırıtan yorumlarda yok değil...
benim burak beyden ricam var. editörlerin sınıflandırmalarını açıklamaları mümkün mü?merakla bekliyorum.
benim burak beyden ricam var. editörlerin sınıflandırmalarını açıklamaları mümkün mü?merakla bekliyorum.
Copyright © 1998-2009 Sinema.com